Moro for store og små 

Den populære temautstillingen Dinosauria 2.0 byr på hele 20 dinosaurer i full størrelse, som beveger på seg og brummer. I tillegg blir det T-rex-show og dinoforestillingen «Dinosauria: Død eller levende?» med eksperimenter. For de minste er graving etter fossiler i sandkasser med finkornet sand en stor hit.

I 2. etasje eller i nærheten av hovedinngagnen til INSPIRIA finner du flere spennende aktiviteter og opplevelser for hele familien: Vitensenterutstilling med smartby-tema, en reise i planetariet, to «koderom», slim-lab, selfie-studio, café, butikken Logia, og en selvbetjent gårdsbutikk.

Dinosauria 2.0

Den populære temautstillingen vår er oppgradert med flere og enda større dinosaurmodeller. Blant nykommerne finner vi den voldsomme kjøtteteren Carnotaurus og halsen og hodet til den søte langhalsen Brachiosaurus. Ikke minst er kulissene flottere, og lyden og lyssettingen byr på en enda bedre opplevelse for hele familien.

Les mer >>
DSC04377 Liten
Barn På Besøk

Vitensenterutstilling

I 2. etasje finner du vår oppgraderte vitensenterutstilling med aktiviteter og installasjoner fra vitenskapens verden. Her kan du teste alt fra fysiske ferdigheter til koding, eller utforske temaer knyttet til blant annet miljø, helse, energi og verdensrommet.

Oppdag verdensrommet i planetariet

Bli med inn i vårt fantastiske planetarium, hvor du kan utforske Jorden og de andre planetene og himmellegemene i vårt solsystem – og videre ut til ytterkanten av det kjente univers. En av våre verter viser og forteller. At du trenger å gjøre er å lene deg tilbake i godstolen og se opp i kuppelen.

Planetariet på INSPIRIA består av fem avanserte projektorer og datamaskiner, samt et kupert lerret i taket. Her viser vi ikke film, men navigerer i et program som har samme presisjon på simuleringene som NASA, for å begripe det enestående fenomenet som vi kaller verdensrommet. Samtidig forteller verten en historie som kanskje kan få deg til å reflektere, undre deg eller bli inspirert.

Science show
Science show
Science show

#kunnskapendreralt #moromedmening