Moro for store og små 

21. januar 2023 åpnet vår nye utstilling Dypdykk på vitensenteret på Grålum!

På INSPIRIA kan du oppleve vårt nye "Science Show" om monstre i dypet som tar deg med på kule eksperimenter, aktivitetsverksteder for hele familien, kulekino og planetariereise – i tillegg til vår faste vitensenterutstillingi 2 etg., to «koderom», selfie-studio, café, Logia-butikken og en selvbetjent gårdsbutikk!

#moromedmening

Lek I Senteret

Vitensenterutstilling

I 2. etasje finner du vår oppgraderte vitensenterutstilling med aktiviteter og installasjoner fra vitenskapens verden. Her kan du teste alt fra fysiske ferdigheter til koding, eller utforske temaer knyttet til blant annet miljø, helse, energi og verdensrommet.

Oppdag verdensrommet i kulekinoen (planetariet)

Bli med inn i vårt fantastiske planetarium, hvor du kan utforske Jorden og de andre planetene og himmellegemene i vårt solsystem – og videre ut til ytterkanten av det kjente univers. En av våre verter viser og forteller. At du trenger å gjøre er å lene deg tilbake i godstolen og se opp i kuppelen.

Planetariet på INSPIRIA består av fem avanserte projektorer og datamaskiner, samt et kupert lerret i taket. Her viser vi ikke film, men navigerer i et program som har samme presisjon på simuleringene som NASA, for å begripe det enestående fenomenet som vi kaller verdensrommet. Samtidig forteller verten en historie som kanskje kan få deg til å reflektere, undre deg eller bli inspirert.

Fra 21 januar viser vi også en film som tar deg med under havets overflate og inn i en verden som består av spennende vakre korallrev med et spektakulært biologisk mangfold.

Science show
Science show
Science show

#kunnskapendreralt #moromedmening