Moro for store og små

Inne på INSPIRIA science center er det mye morsomt man kan finne på, utforske, lære og oppdage. I senterets 1. etasje kan du oppleve en verden under vann i vår temautstilling Dypdykk. Ta med deg familien og bli med på en spennende reise gjennom havets dyp. Opplev det vakre mangfoldet av dyreliv, lær om de utfordringene som truer havet og hva vi kan gjøre for å bevare dette viktige økosystemet.

I våre faste vitensenterutstilling i 2. etasje finner man mange spennende installasjoner som skaper nysgjerrighet og gir våre besøkende kunnskapspåfyll. På INSPIRIA er de fleste installasjonene våre interaktive. Det betyr at man må man aktivisere kroppen, trykke på skjermer og bruke hodet for å løse oppgaver og spill vi har i utstillingen. Her kan du teste alt fra fysiske ferdigheter til koding, eller utforske temaer knyttet til blant annet miljø, helse, energi og verdensrommet.

#moromedmening

Oppdag verdensrommet i planetariet

På INSPIRIA finner du det eneste planetariet på hele Østlandet! Bli med inn i vårt fantastiske kulekino, hvor du kan utforske Jorden og de andre planetene og himmellegemene i vårt solsystem – og videre ut til ytterkanten av det kjente univers. En av våre verter viser og forteller. At du trenger å gjøre er å lene deg tilbake i godstolen og se opp i kuppelen.

Planetariet på INSPIRIA består av fem avanserte projektorer og datamaskiner, samt et kupert lerret i taket. Her viser vi ikke film, men navigerer i et program som har samme presisjon på simuleringene som NASA, for å begripe det enestående fenomenet som vi kaller verdensrommet. Samtidig forteller verten en historie som kanskje kan få deg til å reflektere, undre deg eller bli inspirert.

Siden vi har en marin temautstilling på senteret viser vi også en film som tar deg med under havets overflate og inn i en verden som består av spennende vakre korallrev med et spektakulært biologisk mangfold.

Visninger på senteret:

Planetariereisen "Jakten på vannet" i verdensrommet
Vi tar med deg med på en spektakulær planetariereise i verdensrommet! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, mens du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariumsreisen passer best for de over 5 år. Varighet ca. 15–20 min. 

Kulekino med visning av filmen "Ekspedisjon korallrev"
Filmen "Expedition Reef/ Ekspedisjon Korallrev" tar deg med under havets overflate, og inn i en verden som består av spennende vrak i fjorden og vakre korallrev som er omgitt av et spektakulært biomangfold.

Forestilling – Monstre i dypet
Bli med på en reise ned i dypet der eksperimenter og læring går hånd i hånd, og bli bedre kjent med de mystiske monstrene som lever der. Vi skal reise fra havoverflaten til de mørke og ukjente havdypene. Showet passer best for de over 3 år.

GyroXtreme

Lyst til å bli astronaut? GyroXtreme er en astronautsimulator som skal simulere din ferd opp mot stratosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). GyroXtreme gjenspeiler astronauttreningen på de første Apollo-programmene og der gjestene får kjenne på hvilke voldsomme g-krefter som kan finne sted i en rakettoppskytning, samtidig som de får en koordinasjonsoppgave i form av en barneleke som straks blir vanskeligere når verden snus i alle retninger og med høy fart. Gyroen er kun åpen kl. 15.00–16.00 i helger og ferier. Høydekrav 140 cm.

Kreative verksteder 

Perling av armbånd
Her kan familien kose seg sammen, og lage flotte smykker av perler i naturmaterialer – gratis.

Vindmølleverksted
Lag din egen proppel til vindmøllen med gjenstander som ligger klare ved stasjonen, og se hvor mye energi den produserer på skjermen. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!

Flaskepost
Lag en "flaskepost" med din oppfordring til hvordan vi i Norge kan bidra med å redde livet i havet – og heng den opp på vår flaskepost-vegg.

Ta egne bilder i vårt fotostudio
Smil! I selfie-studioet vårt kan du ta egne bilder "under vann".

Bygg LEGO med undervannstema
Barn og unge inviteres til å bygge LEGO med undervannstema! Vi har både LEGO DOTS og vanlig LEGO – her er det bare fantasien som setter grenser!

Bilder 11012023 4

INSPIRIA science café

Kafeen tilbyr variert meny, med både kalde og varme retter, salater, påsmurte baguetter og smørbrød. Is, kaffe, vafler, kaker og mineralvann står også på menyen.

Les mer her >>
Logia 02022023 Web 2

Logia-butikken

Butikken på INSPIRIA er så mye mer enn en lekebutikk. Derfor heter den «Logia». Her får du et stort og unikt utvalg av spennende gaver!

Les mer her >>

#kunnskapendreralt #moromedmening