Ladeparken

Parkering og ladepark

INSPIRIA Ladepark / Charge Court blir omtalt som «Norges smarteste ladeanlegg». Her finner du gjesteparkering og 75 unike ladeplasser til hybdrid- og elbiler.

Smarte ladeplasser for ladbare biler 

Vitensenterets parkeringsplass har blitt oppgradert til «Norges smarteste ladeanlegg». INSPIRIA Ladepark har 75 ladeplasser for ladbare biler (elbiler og hybridbiler). Strømmen genereres i hovedsakelig via et solcelleanlegg og mellomlagres på et stort 500 kW-batteri på 35 av våre plasser, men i starten av oktober ble ladeparken utvidet med 40 nye Tesla «superchargere» som lader opp bilen din lynraskt.

35 av våre ladere går på lokalprodusert strøm som betyr at man kan føre over eventuell overskuddsstrøm til INSPIRIA-bygget og bruke det der. Ved behov for ekstra stor kapasitet i perioder kan derimot strøm fra strømnettet benyttes. Uansett sørger batteriet og solcellene for en forutsigbarhet som gjør at vi kan holde ladeprisene relativt lave. Vi er dog avhengige av andre partnere, men håper fremover å kunne styre ladeprisene mer selv for å kunne gi rimelig og grønn lading.

INSPIRIA Ladepark har to 50kW ladere, og mens bilen står å lader er det lagt opp til at du for eksempel kan besøke vitensenteret, spise en matbit i caféen, kikke i butikken, låne en elsykkel eller lar barna boltre seg i uteparken. En liten pause fra hverdagens mas og kjas. Vi vil også teste ut egne tilbud for «ladekundene».

Åpent for alle på Grålum

Besøkende til hotellet som også trenger lading kan også bruke vårt anlegg, og andre som besøker eller holder til på Grålum.

I tillegg til enkel betaling via EasyPark, støttes de fleste andre abonnementsløsninger for lading, via vår partner Recharge. Mer info ved ladestolpene, eller se: Recharge.

PS! Tesla-området kan bare brukes til lading. Hvis bilen er fulladet kan du gjerne parkere på våre andre parkeringsplasser utenfor vitensenteret.

På INSPIRIA kan du lade «ekstra grønt»

Det nye ladeanlegget eies og driftes av INSPIRIA, men er etablert og vil bli videreutviklet i samarbeid med Østfold Energi, Tesla Norge, Smart Innovation Norway, Recharge AS, Sarpsborg kommune og Solcellespesialisten. Prosjektet har mottatt støtte fra ENOVA.

Kart og veibeskrivelse til INSPIRIA »

Noe å fortelle oss?
Hvis du har en kommentar eller noe du ønsker å melde til INSPIRIA angående parkering hos oss, kan du fylle ut dette tilbakemeldingsskjemaet

Bruk EasyPark-appen

Vi anbefaler bruk av EasyPark-appen for parkering og lading.

Områdekode:

Kun parkering: 8680
Parkering + lading: 86800 

Bilen kan bli stående utover ladetiden. 
Parkeringsavgift påløper som angitt.

PS! Tesla-området kan bare brukes til lading. Hvis bilen er fulladet kan du gjerne parkere på våre andre parkeringsplasser utenfor vitensenteret.

Parkeringspriser

- En time gratis
- Deretter kr. 15,- pr. time
- Maks kr. 60,- pr. døgn
- Betaling 24 timer/døgn

Våre ladere
- 16 stk. 22 kW AC ladere i carport
- 16 stk. 22 kW AC ladere
Av disse 2 stk. HC plasser

- 2 stk. 50 kW DC ladere
- 1 VTG lader (for demo)
- 40 stk. Tesla Supercharger