Hva skjer på INSPIRIA?

INSPIRIA science center kan du delta på mange ulike arrangementer gjennom året! Opplev kule temahelger som Barnas Ingeniørdag, spennende konkurranser og mye mer.

Sommer på INSPIRIA science center!

Hva skjer?
Lørdag 22. juni starter vi sommerprogrammet vårt som inneholder masse gøy og spenning for hele familien. På INSPIRIA science center har vi en stor utendørspark med sykkelbane, bungee, trafikkskole og klatrestativ. Inne på vitensenteret kan man bli med på en reise under havet med science show, planetarium, koderom, 360-graders filmvisning, kreative verksteder og mye mer! Husk at minst en voksen må være til stede når dere besøker INSPIRIA science center. Det er den voksne som har ansvaret for barna som er med.

Gratis sommersykkelskole

Hva skjer?
I samarbeid med Ladies Tour, Østfold fylkeskommune, iSarpsborg og Halden CK, ønsker vi å invitere alle barn i alderen 6-10 år til en gratis sykkelskole på INSPIRIA Science Center! Det er begrenset antall plasser, så her er det førstemann til mølla.

 

Gratis sommerskole

Hva skjer?
Delta på fem dager med spennende aktiviteter og eksperimenter fra 5.- 9. august. Det er begrenset antall plasser, så her er det førstemann til mølla. Det er gratis lunsj, og dere kan melde dere på en eller flere dager!

Forskerfabrikkens Sommerlab

Hva skjer?
Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr, bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver og ha fysisk aktivitet ute hver dag. 

Helgeprogram

Hva skjer?
Programmet vårt byr på en rekke nye opplevelser og aktiviteter for barn og unge – og voksne! Inne på vitensenteret kan du oppleve vår temautstilling "Dypdykk" som tar deg med på en spennende reise under vann. Vi har forestilling om "Monstre i dypet" med kule eksperimenter, aktivitetsverksteder for hele familien, kulekino og planetariereise – i tillegg til vår faste vitensenterutstilling i 2 etg.

Høstferie på INSPIRIA science center

Hva skjer?
Høstprogrammet vårt byr på en rekke nye opplevelser og aktiviteter for barn og unge – og voksne! Utenfor INSPIRIA science center finner du en stor, utendørs aktivitetspark. Inne på vitensenteret kan du oppleve vår temautstilling "Dypdykk", science show, kreative verksteder og mye annet moro!

FIRST LEGO League

Hva skjer?
FIRST LEGO League (FLL) er verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge. Hensikten med FIRST LEGO League er å øke interessen for teknologi og vitenskap og å stimulere dagens barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Sentralt i konkurransen er samarbeid, mestring – og ha det moro underveis.