Parkeringsplass

Parkering og ladepark

INSPIRIA Ladepark / Charge Court blir omtalt som «Norges smarteste ladeanlegg». Her finner du også gjesteparkering.

35 ladeplasser for ladbare biler 

Vitensenterets parkeringsplass har blitt oppgradert til «Norges smarteste ladeanlegg». INSPIRIA Ladepark har 35 ladeplasser for ladbare biler (elbiler og hybridbiler). Strømmen genereres i hovedsakelig via et solcelleanlegg og mellomlagres på et stort 500 kW-batteri.

Eventuell overskudsstrøm kan føres til INSPIRIA-bygget og brukes der. Ved behov for ekstra stor kapasitet i perioder, kan derimot strøm fra strømnettet benyttes. Uansett sørger batteriet og solcellene for en forutsigbarhet som gjør at vi kan holde ladeprisene relativt lave. Vi er dog avhengige av andre partnere, men håper fremover å kunne styre ladeprisene mer selv for å kunne gi rimelig og grønn lading.

INSPIRIA Ladepark har ikke satset på såkalte hurtigladere, men vi har to 50kW ladere. I stedet er det lagt opp til at du for eksempel kan lade bilen mens du besøker vitensenteret, spiser en matbit i caféen, kikker i butikken, låner en elsykkel eller lar barna boltre seg i uteparken. En liten pause fra hverdagens mas og kjas. Vi vil også teste ut egne tilbud for «ladekundene».

Åpent for alle på Grålum

Besøkende til hotellet som også trenger lading kan også bruke vårt anlegg, og andre som besøker eller holder til på Grålum.

I tillegg til enkel betaling via EasyPark, støttes de fleste andre abonnementsløsninger for lading, via vår partner Recharge. Mer info ved ladestolpene, eller se: Recharge.

På INSPIRIA kan du lade «ekstra grønt»

Det nye ladeanlegget eies og driftes av INSPIRIA, men er etablert og vil bli videreutviklet i samarbeid med Østfold Energi, Smart Innovation Norway, Recharge AS, Sarpsborg kommune og Solcellespesialisten. Prosjektet har mottatt støtte fra ENOVA.

Kart og veibeskrivelse til INSPIRIA »

Noe å fortelle oss?
Hvis du har en kommentar eller noe du ønsker å melde til INSPIRIA angående parkering hos oss, kan du fylle ut dette tilbakemeldingsskjemaet

Bruk EasyPark-appen

Vi anbefaler bruk av EasyPark appen for parkering og lading.

Områdekode: 8680

 

Parkeringspriser

- En time gratis
- Deretter 15 NOK per time
- Maks 60 NOK per døgn
Betaling 24 timer/døgn

Våre ladere
- 16 stk. 22 kW AC ladere i carport
- 16 stk. 22 kW AC ladere
Av disse 2 stk. HC plasser

- 2 stk. 50 kW DC ladere
-1 VTG lader (for demo)
Dinosaur