Bestill et program

INSPIRIA tilbyr to mulige besøksopplevelser for barnehager og skoleklasser.

1. Besøke vår flotte utstilling og går rundt i senteret på egenhånd, med muligheter for å spise lunsj hos oss. Enten medbragt eller bestille lunsj i vår cafè.

2. Bestille en full pakke med tid i utstillingen, undervisningsprogram, show og/eller planetarievisning med innlagt lunsjpause. Enten medbragt eller bestilt i vår cafè.

Oversikt over ulike undervisningsprogram finnes under kategoriene Barnehage, Grunnskole og Videregående (i tillegg til Lærerkurs). Programmene er tilpasset ulike nivåer eller trinn, med henvisning til hvilket fokusområde eller kompetansemål som dekkes.

Har skolen din en skoleavtale med INSPIRIA, kan du lese mer om programmet som tilbys her >>

Book et skolebesøk på INSPIRIA ved å klikke på knappen «Bestill program» på den aktuelle programsiden og fyll ut kontaktskjemaet.

Elevoppgaver

INSPIRIA ønsker å bistå lærere slik at  elevene får best mulig utbytte av et besøk hos oss eller fra oss. Derfor lager vi forskjellige elevoppgaver og samler ressurser som kan brukes i klasserommet i forkant eller etterkant av et besøk. Disse elevoppgavene finner dere på programsiden og her kan man velge å gjøre en eller flere.

Transport

Skoler som har skoleavtale med INSPIRIA gjennom kommunen, har transport inkludert i avtalen. På besøksdagen blir elevene hentet med buss og kjørt til vitensenteret. Sjekk ut avreisetiden i god tid. INSPIRIA-kontakten har fått informasjon om dato og klokkeslett via mail fra vår bookingavdeling. Det er viktig at klassene møter i god tid før den oppsatte avreisetiden.

Barnehager og skoler uten skoleavtale kan be om tilbud på transport ved bestilling.

Lærerens rolle 

Som lærer er din tilstedeværelse viktig, selv om en formidler fra INSPIRIA tar ansvar for det faglige. Dette er en anledning for deg til å få litt faglig- eller metodisk påfyll, samtidig som du bistår elevene. Du har også det formelle ansvaret for elevene under besøket, og følger dem hele dagen. 

Mottakelse

Når klassen ankommer INSPIRIA science center blir dere møtt av en formidler som ønsker velkommen og forteller hvordan dagen vil forløpe. Er dere tidlig ute, er det fint om en voksen henvender seg til resepsjonen, slik at vi kan få beskjed om at dere er på plass.

Evaluering

På slutten av dagen får elever og lærere mulighet til å evaluere det de har vært med på. Vi bruker disse evalueringene til videreutvikling og kvalitetssikring av våre programmer. Vi setter stor pris på å få deres tilbakemelding! 

Retur til skolen

Etter endt besøk, reiser klassen tilbake til skolen. Dersom skolen har skoleavtale med INSPIRIA gjennom kommunen, kjøres elevene tilbake med samme buss. Vi kan bistå med å beregne reisetid eller finne korresponderende skoleskyss om ønskelig.

Takk for besøket og velkommen tilbake!

INSPIRIA tilbyr en rekke forskjellige undervisningsprogrammer knyttet til realfag, helse, miljø og teknologi. Flere av programmene kan også tilpasses etter ønske. Kontakt oss på booking@inspiria.no hvis du lurer på noe mer.

Vi ses på vitensenteret i Sarpsborg!