Sprø seipinner med knaskegrønnsaker
Denne oppskriften på sprø seipinner pannert i cornflakes vil garantert bli barnas nye favoritt. Med potetmos og knaskegrønnsaker blir retten både smakfull og sunn.
Tid: 20-40 min
Vanskelighetsgrad: Enkel
Framgangsmåte
- Fjern skinn og bein fra seifileten hvis nødvendig. Del fisken i avlange biter.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en skål. Pisk egg lett sammen i en annen skål. Ha cornflakes i en tynn plastpose og fin knus den med en kjevle. Ha knust cornflakes i en tredje skål.
- Dypp fiskebitene først i hvetemel, så i egg og til slutt i cornflakes.
- Fiskepinnene kan stekes i stekeovn eller i stekepannen. Ønsker du å steke dem direkte i stekeovnen, legg den ferdig panerte fisken på en stekeplate med bakepapir. Stek fisken høyt i stekeovnen i ca. 8 minutter ved 200°C.
Potetmos
- Vask og skrell potet. Del i store biter.
- Rens og finhakk hvitløk.
- Kok potet og hvitløk i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene litt.
- Mos potet og hvitløk og tilsett flytende margarin.
- Ha i melk til du har passe konsistens på potetmosen.
- Smak til med salt og pepper.
Knaskegrønnsaker
- Vask og skrell gulrot og kålrot. Del i tynne staver.
- Vask, rens og del stangselleri i tynne staver.
Server sprø seipinner med potetmos og knaskegrønnsaker.
Ingredienser
4 porsjoner
600 g seifilet
1 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
1 stk egg
4 dl cornflakes
olje til steking
Potetmos
6-8 stk potet
1 fedd hvitløk
3 ss margarin, flytende
1 – 1,5 dl lettmelk
salt og pepper
Knaskegrønnsaker
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
2 stilker selleri