Nachos med torsk og ertemos
Denne oppskriften på nachos med torsk og ertemos er utrolig smakfull og kan fort bli en ny favoritt hos barna. Prøv den neste gang dere lager nachos!
Tid: 20-40 min
Vanskelighetsgrad: Enkel
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200°C.
- Fjern skinn og bein fra torskefileten hvis nødvendig. Del fisken i små terninger.
- Bland tacokrydderet med olje og ha over fisken.
- Vask og rens paprika, tomat og vårløk. Del paprika og tomat i små terninger og vårløk i skiver.
- Ha nachochips i en stor ildfast form. Fordel tomat, paprika og vårløk over. Legg på torsketerningene og dryss over ost.
- Stekes i 15 minutter.
Ertemos
- Fres løken myk i smøret.
- Hell ertene over i kjelen og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge
- Mos ertene med en gaffel eller stavmikser og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Vask og rens isbergsalat og agurk. Del salat i strimler og agurk i terninger.
- Lag en salat av isbergsalat, agurk og mais.
Server nachos med salat, ertemos og tacosaus.
Allergener: Fisk, melk
Tips: Lag gjerne tacokrydderet selv. Her er en god grunnoppskrift: 2 ts malt spisskummen, 2 ts paprikapulver, ⅓ ts kajennepepper, 1 ts oregano, ½ ts salt. Krydderet kan blandes med 2 ss olje og saften fra av halv lime og pensles på fisken. Smak dere frem og finn familiens favorittblanding.
Ingredienser
4 porsjoner
500 g torskefilet
2 ss tacokrydder
3 ss olje
1 stk paprika, gul
2 stk tomat
2 stk vårløk
150 g nachochips
1 dl revet ost
Ertemos
1 liten løk
2 ss smør
Erter
Pepper
salt
Tilbehør
½ stk isbergsalat
½ stk agurk
1 liten boks mais
½ glass tacosaus