Foto: Studio Dreyer-Hensley

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Laks med currypaste og kokosmelk

Laks kler mange ulike krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.

Tid: 20-40 min

Vanskelighetsgrad: Enkel

Framgangsmåte

  1. Fjern skinn og bein fra laksefileten hvis nødvendig og del fisken i store terninger.
  2. Rens og finhakk sjalottløk. Fjern frø fra chili og skjær i strimler.
  3. Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Del gulrøtter i terninger.
  4. Riv skallet av en lime og press ut saften.
  5. Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider i 1-2 minutter. Legg de ferdigstekte lakseterningene på et fat.
  6. Surr sjalottløk i stekepannen. Ha i gulrøttene, og la de surre med i ett minutt. Tilsett red curry paste og kokosmelk. Rør ofte.
  7. Ha i chili, soyasaus, litt limesaft, fiskebuljong og sukker.
  8. Tilsett lakseterninger, vårløk og limeskall. La det hele småkoke i 2-3 minutter.
  9. Smak til med mer krydder og limesaft om ønskelig.

Serveres med ris og salat.

Allergener: Fisk, gluten (hvete). *Thai curry paste kan inneholde soya, sennep, gluten og kan ha spor av nøtter, peanøtter og sesam. *Buljong kan inneholde fisk, gluten (bygg), og kan ha spor av egg, soyabønner, melk, selleri. 

Tips: Denne retten kan også stekes i stekeovnen. Legg da de stekte lakseterningene i en ildfast form, hell over sausen og la retten ettersteke ved 160°C i 6-8 minutter.

Ingredienser

4 porsjoner

600 g laksefilet
2 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk rød chili
2 stk vårløk
1 stk lime
2 ss olje
2 ts red curry paste
4 dl kokosmelk
2 ts soyasaus
½ terning fiskebuljong
1 ts sukker

Tilbehør
ris
salat