Foto: Fiskesprell

Foto: Fiskesprell

Svensedammen skoles fiskete pizza

Prøv Svennsedammen skoles oppskrift på fiskete pizza til helgen! Oppskriften kom til finalen i sjømatkonkurransen Kokkesprell. 

Tid: 20 – 40 min

Vanskelighetsgrad: Enkel

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovn på 200 °C. 

Pizzadeigen:

  1. Lunk vann og bland inn gjær.
  2. Bland det tørre sammen i en bolle og rør inn gjær, vann og olje gradvis.
  3. Legg over et håndkle og la heve til den blir dobbelt så stor.

Kremostsausen:

  1. Bland sammen kremost, timian, finhakket hvitløk, sitronsaft, olje, salt og pepper.
  2. Kjevl ut deigen til passe størrelse og forstek i 10 minutter.
  3. Smør på kremostsausen.
  4. Legg revet gulost oppå kremosten og sett pizzaen i ovnen. Stek pizzaen i ca. 15 min.
  5. Ta pizzaen ut og la den kjøle seg litt ned. Rett før servering legges tynne skiver røket laks og ruccola på pizzaen.

Allergener: Gluten (hvete), melk, fisk

Oppskriften er justert av Helsedirektoratet.

Ingredienser

4 porsjoner

Pizzabunn:
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete
1 1/2 dl vann
1/2 pakke gjær
2 ss olje

Pizzasaus:
200 g kremost naturell
1 ss timian
2 hvitløkfedd
2 ts sitronsaft
1/5 ts salt 
1/5 ts pepper
1 ss olje


Topping:
150 g skivet røkelaks
100 g revet gul ost
25 g ruccola