Svensedammen skoles fiskete pizza
Prøv Svennsedammen skoles oppskrift på fiskete pizza til helgen! Oppskriften kom til finalen i sjømatkonkurransen Kokkesprell.
Tid: 20 – 40 min
Vanskelighetsgrad: Enkel
Fremgangsmåte
- Sett stekeovn på 200 °C.
Pizzadeigen:
- Lunk vann og bland inn gjær.
- Bland det tørre sammen i en bolle og rør inn gjær, vann og olje gradvis.
- Legg over et håndkle og la heve til den blir dobbelt så stor.
Kremostsausen:
- Bland sammen kremost, timian, finhakket hvitløk, sitronsaft, olje, salt og pepper.
- Kjevl ut deigen til passe størrelse og forstek i 10 minutter.
- Smør på kremostsausen.
- Legg revet gulost oppå kremosten og sett pizzaen i ovnen. Stek pizzaen i ca. 15 min.
- Ta pizzaen ut og la den kjøle seg litt ned. Rett før servering legges tynne skiver røket laks og ruccola på pizzaen.
Allergener: Gluten (hvete), melk, fisk
Oppskriften er justert av Helsedirektoratet.
Ingredienser
4 porsjoner
Pizzabunn:
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete
1 1/2 dl vann
1/2 pakke gjær
2 ss olje
Pizzasaus:
200 g kremost naturell
1 ss timian
2 hvitløkfedd
2 ts sitronsaft
1/5 ts salt
1/5 ts pepper
1 ss olje
Topping:
150 g skivet røkelaks
100 g revet gul ost
25 g ruccola