Forskerfabrikkens Sommerlab

Gi barna en lærerik og morsom sommeropplevelse hos Forskerfabrikkens "Sommerlab"! Her prøver vi oss på spennende eksperimenter og fokuserer på alt som er gøy med naturvitenskap.

Når?

I uke 26 (24.-28.juni) og uke 33 (12.-16.august) kl. 09.00-15.00

Hva?

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr, bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver og ha fysisk aktivitet ute hver dag. Forskerfabrikkens Sommerlab er sponset av NITO, derfor koster inngangsbilletten på INSPIRIA science center kun 1495 kroner!

Les mer om Sommerlab 2024 her!

Hvordan er en uke på Sommerlab?

Hva tenker du på når du hører ordet naturvitenskap? Kanskje tenker du på tykke bøker uten bilder eller gale professorer med krøllete hår? På Sommerlab ønsker vi å vise at naturvitenskap kan være skikkelig gøy gjennom eksperimenter og morsomme oppgaver.

Vi skal selvfølgelig lære teori, men vi tester teorien ut i praksis når vi bygger maskiner, knekker koder og har fysisk aktivitet. Alle barn kan føle mestring og ha det gøy på Sommerlab.

Se full ukeplan her!

Vår magiske planet

På «Vår magiske planet» står jorda i sentrum med sitt mylder av liv. Vi viser barna at vi lever på en helt spesiell planet i solsystemet, ja kanskje i hele Melkeveien. Her lever nemlig mange ulike organismer, og det skyldes blant annet at det er mye vann på jorda som finnes i tre faser; fast stoff, væske og gass.

Vi har også en atmosfære med livgivende oksygen som dessuten holder på varmen fra sola. For øvrig har jorda en kjerne av jern som gir oss et magnetfelt som beskytter mot farlig stråling fra verdensrommet. Og energien får vi fra Sola, vår nærmeste stjerne i form av elektromagnetisk stråling.

Hvorfor sende barna på sommerskole?

Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag.

På årets Sommerlab ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer.

Påmelding (stengt) og pris

Alle deltakere får en familiebillett til INSPIRIA science center i Sarpsborg (2 voksne + 2 barn).

Fredrikstad

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus og NITO Østfold. Velkommen!

Halden

Årets Sommerlab er støttet av Sparebank1 stiftelsen Halden. Velkommen!

Moss

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!

Sarpsborg

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!

Askim

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!