NAAF Makersclubkvelder for unge

Astma- og Allergiforbundet (NAAF) og INSPIRIA science center arrangerer Makersclub som er ulike kvelder med spennende aktiviteter for unge mellom 10 og 16 år.

Aktivitetene inkluderer både servering og materialer til det man lager. Alle aktiviteter arrangeres på INSPIRIA science center.

Design din egen kopp

Dekorer din egen kopp

Tirsdag 30. mai kl. 18.00

Denne dagen kan du lage ditt eget design i et designprogram og dekorere din egen kopp! Velg et bilde og skriv en tekst du liker på koppen. Du kan bruke et ferdiglaget bilde eller tegne det selv – og får selvfølgelig ta med deg din nye favorittkopp hjem.

Gjennomførte kvelder

Programmering med mikrobit

Programmering av mikrobit

Torsdag 20. april kl. 18.00

Denne dagen lærer dere hvordan man kan programmere en mikrobit. Med mikrobiten kan du programmere  lys, lyd og en robotbil. 

Kan man kjøre bilen med fjernkontroll? Kan man få den den til å følge en svart linje? På Makersclub kan du selv finne svarene.

Barn lager design med laserkutting

Laserkutting onsdag

Onsdag 3. mai kl. 18.00

Denne dagen lærer vi hva en laserkutter er, og hvordan man bruker den til å skjære ut ting man har designet selv i et tegneprogram. Deltakerne lager et lite prosjekt og får det gravert og kuttet. Det er bare fantasien som setter grensene. Det man lager får man ta med seg hjem.

Programmering med spike robot

Programmering av LEGO-roboten SPIKE-prime

Mandag 15. mai kl. 18.00

Denne dagen lærer vi hvordan vi programmerer LEGO-roboten Spike til å utføre kule oppdrag. Deltagene lærer det grunnleggende om å bygge og programmere selvstyrende roboter ved bruk av sensorer. De får bruke designprosessen til å utvikle en løsning for å fullføre et oppdrag. Roboten testes, og programmene forbedres underveis.