Helgeprogram på INSPIRIA science center!

Legg planer for en super dag på INSPIRIA science center – hvor smil og forundring er inkludert i inngangsbilletten. – Moro for hele familien!

Programmet vårt byr på en rekke nye opplevelser og aktiviteter for barn og unge – og voksne! Ved INSPIRIA science center finner du en stor, utendørs aktivitetspark med sykkelbane, Bungee-trampoline og klatrestativer. Inne på vitensenteret kan du oppleve vår temautstilling "Dypdykk" som tar deg med på en spennende reise under vann. Vi har forestilling om "Monstre i dypet" med kule eksperimenter, aktivitetsverksteder for hele familien, kulekino og planetariereise – i tillegg til vår faste vitensenterutstilling i 2 etg.

Åpningstider

Hva skjer hos oss?

Besøk vitensenteret i Sarpsborg hvis du vil ha noe gøy å finne på med hele familien! Aktiviteter og opplevelser inne og ute, og et nytt helgeprogram som byr på mye ekstra. Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra.

Det er ladepark for elbiler/ladbare biler utenfor, samt betalt parkering med EasyPark-appen.

Program

Aktiviteter inne:

Kl.11.30 Forestilling – Monstre i dypet  
Kl.12.00 Planetariereise - "Jakten på vannet" 
Kl.12.30 Kulekino med visning av filmen "Ekspedisjon korallrev" 
Kl.13.00 Forestilling – Monstre i dypet 
Kl.15.00–16.00 GyroXtreme - astronautsimulator 
Kl.16.00 Planetariereise - "Jakten på vannet" 
Kl.11.00–17.00 Kreative verksteder 

 

Aktiviteter ute

  • Bungee-trampoline (værforbehold pga. sikkerhet)
  • Lån og utleie av sykkel eller elsykkel til bruk på området. Vi har sykler med og uten støttehjul, og egen løype som passer for barn som skal lære seg å sykle.
  • Sykle på Pump Track-banen
  • Prøv vår 500 meter lange testbane på baksiden av bygget, ut mot E6, hvor det er plass til å tråkke på litt.
  • INSPIRIA Trafikkskole med elektriske Teslabiler (værforbehold)

Informasjon om utlån og leie av utstyr i uteparken finner du her. Hvis du ønsker å besøke uteparken, uten å ha billett til senteret kan du likevel leie sykler, sparkesykler og annet utstyr. Prislisten finner du her.

INSPIRIA Trafikkskole

Denne sommeren startet INSPIRIA en egen kjøreskole der barn og unge kan lære seg trafikkreglene på en morsom og trygg måte. Barna får kjøre sin egen elektriske mini-Teslabil i ordentlig bytrafikk samtidig som de lærer trafikkregler og hvordan man oppfører seg som en ansvarlig sjåfør. 

Hver kjøreundervisning og litt teori vil vare i ca. 35 minutter. Trafikkskolen vil være åpen hver lørdag og søndag fra kl.11:00–17:00, der ny pulje starter opp hver hele time. Det er begrenset antall plasser. Bestill gjerne tid i forkant av besøket deres til vitensenteret for å sikre dere plass!

OBS: Værforbehold. Tesla-bilene kan ikke kjøre i regnvær eller ved store vannpytter i veibanen.

Les mer om INSPIRIA Trafikkskole her!

GyroXtreme – kun kl. 15.00–16.00

Lyst til å bli astronaut? GyroXtreme er en astronautsimulator som skal simulere din ferd opp mot stratosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). GyroXtreme gjenspeiler astronauttreningen på de første Apollo-programmene og der gjestene får kjenne på hvilke voldsomme g-krefter som kan finne sted i en rakettoppskytning, samtidig som de får en koordinasjonsoppgave i form av en barneleke som straks blir vanskeligere når verden snus i alle retninger og med høy fart. Høydekrav 140 cm.

Dypdykk – opplev en verden under vann

Utforsk havets hemmeligheter og vakre skatter i vår temautstilling Dypdykk. Her kan du dykke ned i denne spennende verdenen og lære mer om hva som gjør havet så viktig for oss mennesker, hva vi bruker det til og hva som truer det. Ta med deg familien og bli med på en spennende reise gjennom havets dyp.

På INSPIRIA kan du lage fisker og se dem svømme rundt i et stort digitalt akvarium, gå gjennom en vortex-tunnel, besøke senterets kreative aktivitetsverksteder og oppleve vår nye forestilling "Monstre i dypet" med eksperimenter  – og selvfølgelig blir det muligheter for å bygge LEGO. Les mer om utstillingen vår her >>

Kreative verksteder

Krabbesnøreverksted kl. 11.00–17.00
Dekorer og lag ditt eget krabbesnøre for sommeren. Ved hjelp av enkle ting som klype, tråd og trebrikker kan man enkelt lage verdens beste krabbesnøre. 

Perling av armbånd kl. 11.00–17.00
Her kan familien kose seg sammen, og lage flotte smykker av perler i naturmaterialer – gratis.

Vindmølleverksted kl. 11.00–17.00
Lag din egen proppel til vindmøllen med gjenstander som ligger klare ved stasjonen, og se hvor mye energi den produserer på skjermen. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!

Flaskepost

Flaskepost kl. 11.00–17.00
Lag en "flaskepost" med din oppfordring til hvordan vi i Norge kan bidra med å redde livet i havet – og heng den opp på vår flaskepost-vegg.

Ta egne bilder i vårt fotostudio kl. 11.00–17.00
Smil! I selfie-studioet vårt kan du ta egne bilder "under vann".

Bygg LEGO med undervannstema kl. 11.00–17.00
Barn og unge inviteres til å bygge LEGO med undervannstema! Vi har både LEGO DOTS og vanlig LEGO – her er det bare fantasien som setter grenser!

Planetariet

Visninger på senteret

Planetariereisen "Jakten på vannet" i verdensrommet kl. 12.00 og 16.00
Vi tar med deg med på en spektakulær planetariereise i verdensrommet! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, mens du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariumsreisen passer best for de over 5 år. Varighet ca. 15–20 min. 

Kulekino med visning av filmen "Ekspedisjon korallrev" kl. 12.30
Filmen "Expedition Reef/ Ekspedisjon Korallrev" tar deg med under havets overflate, og inn i en verden som består av spennende vrak i fjorden og vakre korallrev som er omgitt av et spektakulært biomangfold.

Forestilling – Monstre i dypet kl. 11.30 og 13.00
Bli med på en reise ned i dypet der eksperimenter og læring går hånd i hånd, og bli bedre kjent med de mystiske monstrene som lever der. Vi skal reise fra havoverflaten til de mørke og ukjente havdypene. Showet passer best for de over 3 år.

Aktiviteter ute i aktivitetsparken

Lån sykkel eller prøv elsykkel
Sykkelparken vår har en rå Pump Track, og flere fine løyper som passer for barn som skal lære seg å sykle. Enkelte av syklene til utlån har til og med støttehjul. På INSPIRIA er det en 500 meter lang testbane på baksiden av bygget, ut mot E6, hvor det er plass til å tråkke på litt. Lån av sykler er inkludert i inngangsbilletten. Les mer om uteparken her >>

Bungee-trampoline

I uteparken på INSPIRIA finner du den svært populære Bungee-trampolinen vår! Her kan du ta trampolinehopping til nye høyder, trygt fastspent til en hoppestrikk. Ved stor pågang, vil hoppetiden være begrenset til 5 minutter per person og maks ti personer per. time. OBS: Værforbehold pga. sikkerhetshensyn.

DO YOU SPEAK ENGLISH?

Click here for more information »