FIRST LEGO League

FIRST LEGO League (FLL) er verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge. FLL Explore er for 6-9 år, mens FLL Challenge er for 10-16 år (fra 5. trinn).

Velkommen til regional finale 9. november 2024

Sted: INSPIRIA science center
Bjørnstadveien 16, Grålum (Sarpsborg)

Program

Kl. 08.00: Dørene åpnes på INSPIRIA
Kl. 09.00: Åpningsseremoni med lagene
Kl. 09.40: Robotkamper og presentasjoner
Kl. 14.30: Finalerunder robotkamper
Kl. 15.30: Avslutningsseremoni med premieutdeling

(Arrangementet slutter ca. kl.16.30)

Billetter

Det er egne billetter til deg som vil heie på lagene på INSPIRIA.

Økt interesse for realfag og teknologi

Hensikten med FIRST LEGO League er å øke interessen for teknologi og vitenskap og å stimulere dagens barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere. Sentralt i konkurransen er samarbeid, mestring – og ha det moro underveis.

Arrangementet på INSPIRIA sponses av Morgendagens Helter og Tekna hvert år. Sarpsborg er et av de utvalgte arrangementsstedene som Morgendagens helter støtter under selve FLL-turneringen, og inngangsbillettene koster derfor kun 95 kroner denne lørdagen. Morgendagens helter bidrar også med vinnersjekk til de to beste lagene. Tekna Nedre Glomma støtter også disse lagene med reisen til den skandinaviske finalen, i tillegg til arrangementsstøtte. INSPIRIA samarbeider også tett med LIONS, som sponser lagenes deltakeravgift i årets FLL. LIONS sitt motto er: "Ja til utdanning" og FLL er et av områdene der LIONS-klubbene gjerne vil bidra.

Konkurranse i kunnskap og teknologi

Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. Årets tema er ikke avklart.

Kjøp billett

Årlig arrangement:

Hver høst deltar skole- og fritidslag i FIRST LEGO League: åtte uker med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering, som avsluttes med en spennende regional finale på INSPIRIA! Konkurransen har blitt arrangert på INSPIRIA siden 2011.

Datoen for årets finale kommer nærmere!