Barnas ingeniørdag

Vil DU hjelpe til med å bygge framtidens oppfinnelser i LEGO? Denne lørdagen er sponset av NITO, derfor koster inngangsbilletten kun 95 kroner!

Når:

Lørdag 21. oktober 2023, kl. 11.00–17.00. 

Hva:

Prøv deg som ingeniør på INSPIRIA! 
Pirr teknologinysgjerrigheten! Kanskje er du Norges nye store oppfinner? Ta med hele familien til Barnas ingeniørdag på INSPIRIA. Skaperglede og ingeniørkunst er i fokus i denne lørdagen. Her kan både liten og stor prøve seg som ingeniør. Mulighetene er mange, du har ideene!

Program:

11.00: Vitensenteret åpner
12.00: Åpningsshow
12.15–13.30: Aktivitetsverksted Brobygging/
                           Teknologikonkurranse LEGO-Ballongbil
13.30–14.45: Aktivitetsverksted Brobygging/
                           Teknologikonkurranse LEGO-Ballongbil
14.45 –15.00: Premiering
15.00–16.00: Aktivitetsverksted Brobygging
17.00: Vitensenteret stenger

Aktiviteter:

Framtiden i LEGO
Hvordan kan dere løse framtidens utfordringer? I samarbeid med Equinor Morgendagen helter inviteres barn og unge til å bruke sin fantasi til å komme opp med gode ideer. Kan plattformene bli til skoler eller hva med drivhus til havs? Bygg din idé i LEGO – aktiviteten passer for alle!

LEGO-brobygging
Alle har vi gått over en bro en eller annen gang, men de færreste av oss har vært på å bygge en. Nå har du derimot muligheten! Bli med INSPIRIA-byggemesterne på jobb og bygg din egen LEGO-bro. Klarer du å løse vektoppgangen? Aktiviteten passer for hele familien og foreldre anbefales å bli med på byggingen!

LEGO-Ballongbil
Hvor langt klarer bilen din å komme ved hjelp av kun en ballong? Design din helt egne LEGO-bil og la kreativiteten blomstre, før et storslått race! Det vanker premier til vinnerne og vi byr på MASSE LEGO til rådighet! Aktiviteten passer for alle!

BlueBot-programmering
Koding – eller programmering – åpner døren til en uendelig stor og digital verden. Her står mulighetene i kø, og er mange fler og større enn begrensningene – så lenge du kan koden. Prøv deg fram med enkel BlueBot-programmering for å oppleve umiddelbar mestring!

Luftrakett
Kom og bygg en luftrakett du selv kan skyte opp, inne og ute! Våre verter tar deg med gjennom prosessen og hjelper deg fra bygging til oppskytning. Aktiviteten passer for alle og raketten får du selvsagt med deg hjem.

Kjekt å vite?

Barnas ingeniørdag arrangeres i samarbeid med NITO – Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer. Takket være støtte fra NITO, vil inngangsbilletten denne dag koste 95 kroner for alle besøkende.

Hvordan kan plattformene løse framtidas utfordringer?
Velkommen til Barnas Ingeniørdag
Bygg framtidens plattformer i LEGO
Prøv deg på BlueBot-programmering på INSPIRIA!