Dypdykk – ny utstilling har åpnet!

Lørdag 21. januar åpnet vår nye utstilling på INSPIRIA. Bli med på Dypdykk – en utstilling som gir deg en unik mulighet til å utforske havets verden og lære om hva vi kan gjøre for å bevare det for fremtiden.

Opplev en verden under vann – utforsk havets hemmeligheter og vakre skatter i utstillingen Dypdykk.
I vår nye utstilling kan du dykke ned i denne spennende verdenen og lære mer om hva som gjør havet så viktig for oss mennesker, hva vi bruker det til og hva som truer det.

Ta med deg familien og bli med på en spennende reise gjennom havets dyp. Opplev det vakre mangfoldet av dyreliv, lær om de utfordringene som truer havet og hva vi kan gjøre for å bevare dette viktige økosystemet.

Hva kan du oppleve? 

Vi ønsker å gi våre besøkende en følelse av å være under vann, samtidig som man får kunnskapspåfyll og økt nysgjerrighet. Dypdykk inneholder flere stasjoner som både er spektakulære, varierte og morsomme.

På INSPIRIA kan du tegne fisker og se dem svømme rundt i et stort digitalt akvarium, gå gjennom en vortex-tunnel, besøke senterets kreative aktivitetsverksteder og oppleve vår nye forestilling "Monstre i dypet" med eksperimenter  – og selvfølgelig blir det muligheter for å bygge LEGO.

Hvem passer det for?

Dypdykk skal i utgangspunktet passe for alle aldre, og vi legger opp til at det skal være noe spennende å oppleve for hele familien. Spesielt skolebarn opp til ungdomsskolealder og store barnehagebarn setter pris på et besøk til INSPIRIA.

Hvor holder dere til?

INSPIRIA science center, Bjørnstadveien 16, 1712 Grålum. Vitensenteret i Sarpsborg ligger kun en times kjøretur sør for Oslo!

Dypdykk er forankret i FNs bærekraftsmål nr. 14 om å bevare og beskytte livet i havet. Gjennom utstillingen kan du få en innsikt i de delmålene som er satt for å sikre at verdenshavene fortsetter å fungere som en viktig ressurs for menneskeheten.

Utstillingen Dypdykk er muliggjort takket være vår hovedsponsor Equinor.

Pulled Fisk Bilde 3

Prøv spennende middagsretter fra Fiskesprell

Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram for landets skoler og barnehager. Her kan du få inspirasjon til gode, enkle og sunne fiskeretter man kan lage til hele familien hjemme.

Les mer om Fiskesprell sine oppskrifter her >>