Skjermbilde 2023 09 11 Kl. 12.28.08

07.09.2023

INSPIRIA arrangerte stort sykkelarrangement på Verket i Moss med Kjetil André Aamodt

Höegh Eiendom – Verket Moss har nettopp blitt en del av mobilitetsprosjektet Viken Mobilitetspunkt. Som kick-off for deltakelsen ble det tirsdag arrangert en stor «sykkelglededag» for alle leietakervirksomhetene på Verket, med den tidligere alpinisten og programlederen Kjetil André Aamodt som inspirator på scenen.

Se video fra arrangementet lenger ned i saken!

Viken Mobilitetspunkt er et grønt mobilitetsprosjekt for virksomheter i Moss, som driftes av INSPIRIA science center på oppdrag fra Viken fylkeskommune og i samarbeid med Moss kommune. Målet er å motivere og tilrettelegge for at flere ansatte kan gå, sykle eller reise kollektivt til og fra jobb.

Med dette prosjektet ønsker Viken fylkeskommune og Moss kommune å bidra til å fremme grønne reisevaner og bedre trafikkproblemene i sentrum og over Kanalbrua i Moss. I tillegg til et bedre bymiljø, vil de motiverende tiltakene i prosjektet også kunne bidra til økt trivsel og samhold blant de ansatte i deltakervirksomhetene.

Sykkelaktiviteter med kjent programleder

Höegh Eiendom jobber med stedsutvikling og forvalter næringsbygg med til sammen 40-50 virksomheter og 700-800 ansatte i den nye og flotte bydelen Verket i Moss. På vegne av alle sine leietakere har de nettopp blitt med som deltaker i prosjektet, og som kick-off for deltakelsen ble det tirsdag arrangert et stort sykkelarrangement for samtlige av virksomhetene som holder til i området.

Programleder og tidligere alpinist Kjetil André Aamodt var tilstede for å fortelle og inspirere om grønne reiser og reisevaner, og for å utfordre til konkurranser. Her fikk de fremmøtte teste elsykler og elsparkesykler fra forskjellige leverandører, de fikk utført sykkelservice på egne sykler, og det ble arrangert morsomme  konkurranserder vinnerene kunne stikke av med flotte premier.

– Jeg synes det er veldig fint med kick-off for å skape litt blest og moro rundt det å sykle og gå til jobben. Vi ønsker at flere skal bruke sykkel, gange og kollektiv til og fra arbeidsplassen sin for å få ned trafikkpresset i Moss sentrum, forteller Peter Hovde, rådgiver for grønn mobilitet i Moss kommune.

Les mer om Viken Mobilitetspunkt her!