Sykkel

Trafikkopplæring på sykkel

Utenfor INSPIRIA science senter finner du en stor aktivitetspark og sykkelbane. Her kan barn lære mer om trafikkopplæring og gleden med å sykle.

Alltid åpent

Aktivitetsparken på vitensenteret er alltid åpent for de som ønsker seg en tur innom, også utenfor senterets åpningstid. Her kan store og små bli bedre kjent med hvordan man skal oppføre seg i trafikken.

Hva slags sykkelbaner har dere?
I vår 360 meter lange sykkelbane kan du øve på sykling i lyskryss, bygater, rundkjøringer og mye mer. Du kan også prøve deg på en 120 meter lang pumptrack som kan brukes for det meste på to hjul. Det er en helt egen sykkelløype tilpasset de aller minste, og en stor elsykkelbane med svingkurver og bakker som er nærmere 500 meter lang – for deg som vil teste elsykkel.

Ha med eget utstyr
Man kan fint ha med sin egen sykkel, skateboard eller sparkesykkel til aktivitetsparken vår, men husk at det er viktig å ha med hjelm.

Lån utstyr hos oss i helger og ferier
Det er også mulighet for å låne utstyr på senteret. Dette koster 50 kroner per person, men hvis du besøker oss på sommerhalvåret vil dette inngå i inngangsbilletten du betaler i resepsjonen.

Lån av utstyr
INSPIRIA har i tillegg mye utstyr som du som gjest kan nyte godt av! I sommerhalvåret, fra april til oktober (avhengig av værforhold), kan alle med billett låne sykkelutstyr gratis i vitensenterets ordinære åpningstid i helger og skoleferier. Hvis du kun ønsker å besøke aktivitetsparken, kan du likevel leie sykler, sparkesykler og annet utstyr for 50,- per person.