Singløya Ny Vigra Sesongavslutning

20.09.2021

Sesongavslutning på Singløya

INSPIRIAs skoleskip, M/S Ny Vigra III, har kjørt turer i Hvaler-skjærgården i august og september. Nå avsluttes publikumstilbudet med Håkon Kornstad-konsert på Singløya.

Det hersker liten tvil om at det frister til gjentakelse for INSPIRIA science center og Visit Østfold å bruke skoleskipet M/S Ny Vigra III til et tilsvarende publikumstilbud også neste sommer. Årets testrunde har gitt mange svar, og viktigst av alt:

– Vi har fått så mange hyggelige tilbakemeldinger fra passasjerene. Dekksgutt Willie og Kaptein Arild har virkelig lykkes med å gi folk gode opplevelser, og med over 500 solgte billetter bare på noen få uker i august, er dette interessant å se på for kommende år, forteller INSPIRIA-direktør Geir Endregard.

– Nå gleder vi oss til sesongavslutning 26. september. Singløya-gården har klart å hanke inn Håkon Kornstad til å spille, en artist utenom det vanlige som holder høyt internasjonalt nivå. Dette blir gøy! legger han til.

Setter opp ekstra avganger t/r Phønixbrygga


Samme dato markerer også avslutningen for Ny Vigra III-turene. I anledning arrangementet på Singløya, settes det opp ekstra avganger t/r Fredrikstad i stedet for å kjøre skjærgårdscruise. Det vil si at du enten kan bli med ut til Singløya kl. 10.00 eller 12.30, med retur enten 15.45 eller 18.15. Turen tar en drøy time hver vei.

Billetter må forhåndsbestilles. Fordi det kun er 48 plasser på hver avgang med Ny Vigra III, gjelder det å være raskt ute for å være sikret plass. Det vil også være mulig å reise til Singløya med egen fritidsbåt. Da må du legge til på nordsiden av øya og spasere gjennom skogen i ca. 1,5 kilometer.

– Håkon er virkelig en unik artist!


Prosjektleder for Singløya, Fredrik Haare, tror de som velger å ta turen akkurat denne søndagen vil få oppleve noe helt spesielt:

– Håkon er virkelig en unik artist. Kunst- og kulturmiljøet kjenner til ham, men vi føler oss ganske sikre på at også de som ikke gjør det, kommer til å få seg litt av en opplevelse. Han er saksofonist og operasanger og er kjent for å kombinere de to stilartene på en helt spesiell måte. Med den settingen vi har skapt her i smia på Singløya og et relativt lite publikum, kommer dette til å bli eventyrlig, sier Haare entusiastisk.

Konserten med Håkon Kornstad koster 200 kroner per person, og betales på stedet med Vipps.

Det kommer også til å bli en slags offisiell åpning av den restaurerte smia, hvor steinhugger Fredrik K.B. skal ha sitt atelier. Kunstneren har laget flere av skulpturene på Singløya, hvor den av Midgardsormen som slipper halen er den mest kjente.

Haare minner om at arrangementet foregår utendørs i naturen, og at det derfor er viktig å kle seg etter værforholdene. Ta gjerne med sitteunderlag eller klappstol, oppfordrer han. Og eventuelt regn-poncho og varme klær.

– Ellers er det ingen café eller kiosk på Singløya, kun en selvbetjent gårdsbutikk med iskrem, kaffe, eplemost og italienske råpølser du kan grille, så det er lurt å ta med det du trenger av mat og drikke til turen. Men vi har bålpanner på øya, så det er mulig å grille her, avslutter Haare.

Ny Vigra III ble et populært sommertilbud


INSPIRIA-direktør Endregard erkjenner at turene og cruisene med stopp på den magiske Singløya står igjen som høydepunktet etter «testrunden» med M/S Ny Vigra III denne sommeren. Rutene opp og ned Glomma har imidlertid også hatt bra med passasjerer. Det samme gjelder skjærgårdscruisene med avgang fra Høysand og Fredrikstad. Det ble solgt over 500 billetter i løpet av den korte testperioden i august og helger i september.

I tillegg var det populært at Ny Vigra III dukket opp på Miljøfestivalen i Moss. Det utsolgte jazzcruiset fra Fredrikstad ble dessuten en stor «hit», og viste at å kombinere en slik båttur med en musikkopplevelse fungerte veldig bra.

– Det som gleder meg aller mest, er at nær sagt hvem som helst kunne bli med INSPIRIAs ekskursjonsskip ut på en slik opplevelse. At vi klarte å tilby noe unikt til sjøs for publikum, og med relativt lave billettpriser, sier Endregard.

– Vi håper og tror at vi kan bygge videre på de gode erfaringene fra i år, neste sommer. Innen den tid har det nok også skjedd enda mer på Singløya, og det gleder vi oss til, avslutter han.

Vil du være med? Bestill billetter til søndag 26/9 »