Trafikkskole

20.06.2023

Starter trafikkskole på INSPIRIA science center – nå kan barn og unge ta førerkortet med små Teslabiler

Denne sommeren kommer et splitter nytt tilbud til uteparken på vitensenteret i Sarpsborg. INSPIRIA Trafikkskole skal lære barn trafikkregler på en morsom og trygg måte.

Da INSPIRIA Ladepark åpnet høsten 2022 fikk vitensenteret med seks elektriske mini Teslabiler som besøkende kunne låne til kjøring i uteparken. Dette har vært et populært tilskudd til aktivitetsparken, og nå velger INSPIRIA å hente inn flere biler for at vitensenteret skal åpne sin egen trafikkskole for barn og unge.

Les mer om INSPIRIA Trafikkskole her!

– Her kan barna prøve seg i ordentlig bytrafikk med trafikklys, gangfelt, skilt og rundkjøring. Derfor ønsket vi å lage et opplegg som lærte barna litt teori, samtidig som man har det morsomt med elektriske Teslabiler, forteller Geir Endregard, administrerende direktør på INSPIRIA science center.

Trafikkskolen starter lørdag 24. juni, og kjøreskolen vil være åpen fra kl. 11.00 til 17.00 i hele sommer. På grunn av begrensede plasser er det anbefalt at man booker tid før man besøker vitensenteret.

I tillegg til kjøring ute i parken, så vil barna få et kort teorikurs og et eget førerkort når opplæringen er ferdig.

– Teorikurset vil være fullt av morsomme aktiviteter, og vi håper at dette vil gi barna verdifull erfaring og opplevelser som de kan dra nytte av senere, sier Endregard.