Ungtentrepenør

16.03.2023

INSPIRIA-lærlinger imponerte under Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter

Eliza Berisha og Altin Neziri er begge lærlinger på INSPIRIA science center, men denne våren er ungdommene også opptatt med hver sin ungdomsbedrift.

Onsdag 15. mars gikk Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter 2023 av stabelen i Rakkestadhallen. I regi av Ungt Entreprenørskap deltok videregående  elever fra hele Østfold, og de fire beste ungdomsbedriftene ble sendt videre til Norgesmesterskapet i Oslo 27.-28. april.

Altin Neziri og Eliza Berisha går studielinjen YSK Salg, service og reiseliv og studiekompetanse på Fredrik II VGS, men tre dager i uka jobber dem som lærlinger på vitensenteret på Grålum.

Som en del av utdanningsløpet har begge startet opp hver sin ungdomsbedrift sammen med sine klassekamerater.

Les mer om Ungt Entreprenørskap her.

Tenker bærekraft

Under Fylkesmesterskapet i Rakkestad hadde duoen satt opp hver sin stand der man skulle vise fram sin ungdomsbedrift for en jury, og totalt var det 15 kategorier elevene ble dømt på.

Altin og kameratene har lenge ønsket å lage en app som oppfordrer og belønner kunder som handler bærekraftig på dagligvarebutikkene. EVA Nordic UB gir derfor kundene rabatter og bonuser som man kan bruke, i tillegg rangerer appen hvilke produkter som er mest bærekraftige på butikken.

Ungdomsbedriften til Altin imponerte stort under onsdagens arrangement, og totalt stakk guttene av med 10 pallplasser. Blant annet ble EVA Nordic UB kåret til beste yrkesfaglige bedrift, beste HR-bedrift og Best in business.

– Vi ble utrolig glad, og det var veldig gøy å vinne så mye. Vi har store planer for bedriften vår, og har allerede startet et eget AS, forteller Altin.

Nå skal kameratene kjempe om å bli beste ungdomsbedrift under finalen i Oslo i april.

Gode tilbakemeldinger

Eliza Berisha har dette skoleåret jobbet med ungdomsbedriften Glow Me. Sammen med venninnen hadde jentene laget en fin stand under fylkesmesterskapet, og tilbakemeldingene fra både publikum og juryen var veldig gode.

– Vi hadde et ønske om å lage et produkt som gjorde det enklere å ha med seg sminke når man er ute på reise. Det kan ta mye plass, men i sminkeboksen Glow Me får man plass til alt man trenger. Det var flere som lurte på når vi skal lansere produktet vårt, forteller Eliza.

Dessverre for jentene ble det ingen topplasseringer i Rakkestadhallen.

– Det var over 100 ungdomsbedrifter, så konkurransen var hard. Det var veldig gøy å se at Altin og kameratene hans gjorde det så bra, sier INSPIRIA-lærlingen.