Sommerskole 2023 2

01.08.2023

Populært med gratis sommerskole på INSPIRIA: – Dette hadde vi skikkelig lyst til å bli med på!

Denne uka har INSPIRIA science center besøk av massevis med sommerglade barn og unge. På grunn av midler fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og likestillingsdirektoratet) har vitensenteret mulighet til å tilby gratis sommerskole hele uka.

– Vi hadde lyst til å melde oss på fordi alt hørtes gøy ut. Dette hadde vi skikkelig lyst til å bli med på, forteller venninnene Ella Selvaag (10) og Elisabeth Skjold Heines (10).

Jentene er gode venner og går til daglig på Kurland skole i Sarpsborg, men denne uka har begge fått plass på sommerskolen til INSPIRIA science center. Hele uke 31 får barn og unge bli med på bøttevis med aktiviteter på vitensenteret, før sommerskolen avsluttes på fredag med besøk til badeland på Quality hotel.

INSPIRIA har fått støtte fra Bufdir til et treårig prosjekt for og med barn og ungdom i Sarpsborg. Prosjektet retter seg mot innbyggere i alderen 9-16 år. Det betyr blant annet gratis sommerskole i år og de to neste årene.

Fullt program hele uka

På mandag fikk barna besøke den spennende og interaktive temautstillingen «Dypdykk» på vitensenteret. Dagen etter skulle barna bli med i sankeparken på INSPIRIA for å lære seg hvordan man lager mat av vekster man kanskje ikke har prøvd før.

Onsdag fikk gjengen innføring i programmering og hvordan man bygger sin egen robot, og på torsdag ble det arrangert Skaperverksted for å bygge nye, kule og kreative maskiner.

På sommerskolen siste dag var det bading, lek og moro på Superland.

– Vi gledet oss kanskje mest til å prøve programmering, fordi det kan vi ikke så mye av fra før av. Vi har vært på INSPIRIA tidligere med klassen våres og familien. Det er gøy å være her på sommerskole, smiler jentene Ella og Elisabeth.

Samarbeid med Sarpsborg kommune

Som en del av prosjektet skal INSPIRIA sammen med Sarpsborg kommune arrangere flere aktiviteter for barn og unge i nærområdet. Den største delen av prosjektet er at vitensenteret skal etablere et ettermiddagstilbud for den samme aldersgruppen.

Tilbudet åpner etter planen i et lokale i sentrum i løpet av høsten og vil være åpent for alle som ønsker. Dette tilbudet skal også være gratis.