DSC 0021

06.12.2022

Inspiria samlet elever fra hele Østfold til en inspirerende fagdag: – Tilbakemeldingene er veldig bra

På INSPIRIA science center ønsker man å inspirere flest mulig til å velge realfag og teknologi videre, både på skolen og i senere studier. Forrige uke var hundrevis av elever fra videregående skole samlet for en intens og morsom fagdag på vitensenteret.

– I flere år har søkertallene på ingeniørutdanningen gått nedover. Med dette opplegget ønsker vi at flere får interesse for matte og fysikk, og søker videre på høyere utdanning, forteller formidler på Inspiria, Pernilla Axelryd.

Inspiria har ulike fagdager for videregående skoler flere ganger i året, og forrige uke fikk vitensenteret med Kongsberg-gruppen, Institutt for energiteknikk, Smart Innovation og Høgskolen i Østfold.

Både Høgskolen i Østfold og Universitet i Ås tilbyr ulike ingeniørutdanninger her lokalt.

Denne gangen var det VG2-elever som var invitert til en faglig inspirasjonsøkt i fysikk og matematikk, og her fikk elevene sjansen til å dykke inn i mange av de mulighetene og utfordringene som ligger i og med framtidens teknologi. 

Variert program

Elever fra Halden, Fredrikstad, Moss og Sarpsborg fikk anledningen til å tilbringe skoledagen på vitensenteret på Grålum. Underveis var ungdommene innom diverse poster med blant annet foredrag, «speed dating» med relevante bedrifter og studiesteder og Gyrokjøring inne på senteret.

Inspiria science center har også fagdager for VG1- og VG3-elever i løpet av året. Opplegget er gratis, og følger målene som er satt i læreplanen. Axelryd tror elevene sitter igjen med et stort utbytte når fagdagen er over.

– Elevene som kommer hit har allerede interessen i bunn. Vi får en evaluering både fra lærere og elever, og tilbakemeldingene er veldig bra. I år har vi prøvd «speed dating» for første gang, og det var noe som virkelig falt i smak.

Fakta om fagdag for videregående skole

Elever på videregående skoler i Østfold-regionen får hvert år tilbud om å delta på undervisningsprogrammer innenfor våre to satsningsområder realfag og helse.

Les mer om undervisningsopplegget til Inspiria her.

Programmene er inkludert i avtalen som INSPIRIA har med Viken fylke, og skolene betaler dermed ikke noe ekstra for dette tilbudet. Alle elever på VG1, uansett studieretning, får tilbud om en heldags realfagsopplevelse på senteret, mens på VG2 og VG3 har vi tilbud til elever som har valgt bestemte fag.