Expo INSPIRIA 12062024 12

14.06.2024

HIØ-studenter fikk presentert skoleprosjekter på årlig EXPO

12. juni inviterte Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi ved Høgskolen i Østfold til sin årlige EXPO på INSPIRIA science center. Her fikk flere hundre besøkende et unikt innblikk i avgangsstudentenes prosjekter, både på bachelor- og masternivå.

Dette er andre året på rad at Høgskolen i Østfold arrangerer EXPO på vitensenteret i Sarpsborg. INSPIRIA science center og HIØ har et tett samarbeid, og den årlige EXPO-utstillingen er bare én av flere samarbeidsprosjektet aktørene har sammen.

Under onsdagens arrangementet var store deler av senteret holdt av for at avgangsstudentene kunne sette opp hver sin stand som de besøkende kunne se nærmere på. I løpet av dagen var det godt over 600 mennesker innom, og mange ble imponert over det som ble presentert. Mange av prosjektene er utført i samarbeid med bedrifter, noe som gir en ekstra bredde i studentenes arbeid og læringsutbytte. 

Harald Holone jobber som dekan på Fakultetet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi ved Høgskolen i Østfold.

– EXPO-utstillingen er kjempeviktig for oss for alt det fine, spennende og samfunnsrelevante som studentene våre driver med. Det har en lang historie med over 30 år. I år har vi greid å få samlet alle utdanningene hit til INSPIRIA science center sammen med videregående skoler, næringsliv og ordfører. Det er et kjempefint utstillingsvindu for studentene våre, forteller Harald Holene.

Fokuset for den årlige EXPO-utstillingen til studentene på Fakultet for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi se kreativiteten og innovasjonen til studentene, lære om de nyeste trendene og prosjektene innen IT, ingeniørvitenskap og økonomi og møte morgendagens fagfolk som tar steget ut i arbeidslivet.

Tobias Sørlie er med i studentgruppen «Optimotion», og presenterte bil-prosjektet sammen med medstudentene under onsdagens utstilling.

– Vi kommer opprinnelig fra maskiningeniør- og elektroingeniørstudiet, og ønsket å bygge en bil som er mest mulig energieffektiv. Vi håper at dette kan være et prosjekt som kan jobbes med i flere generasjoner fra andre studenter som finner enda bedre løsninger. Vi har laget alt med bilen selv som hjul, karosseri, bremser osv. på Høgskolen. Vi har jobbet i over et år med prosjektet med både planlegging og gjennomføring, forteller Tobias Sørlie.

I løpet av dagen var det både åpningsseremoni, presentasjoner, utstillinger og premieringer, og i løpet av timene arrangementet varte ble nærmere 30 prosjekter presentert.