Shutterstock 557097163

17.10.2023

Inviterer framtidens ingeniører til en spennende aktivitetsdag på INSPIRIA

INSPIRIA science center og NITO Østfold vil vekke barns nysgjerrighet for teknologi- og realfag. På Barnas Ingeniørdag den 21.oktober kan barn og unge prøve seg som oppfinnere for en dag.

NITO og landets vitensentre har et felles mål om å fremme interesse for realfag og teknologi blant barn og unge, for på sikt å øke rekrutteringen til disse fagene. NITO har inngått en samarbeidsavtale med vitensentrene og arrangementet Barnas ingeniørdag er en del av dette. 

– NITO er opptatt av at barn så tidlig som mulig skal få muligheten til å leke med og lære realfag og teknologi. Derfor er vitensentrene så viktige. Norge vil trenge flere ingeniører i framtida, og da må vi starte tidlig med å pirre nysgjerrigheten, sier Joachim Sletvold, leder i NITO Østfold.

Teknologikonkurranse

Barnas ingeniørdag vil ha et spennende aktivitetsverksted der både liten og stor kan være oppfinner. Deltakerne kan følge spennende oppskrifter eller skape noe på egenhånd.

– Både liten og stor kan være oppfinner i våre aktivitetsverksteder. Følg en spennende oppskrift eller skap noe på egenhånd, sier Sletvold.

Ettersom kompetanse på koding og programmering etterspørres i framtidas jobber innenfor ingeniøryrket, er det naturlig at aktivitetene også inneholder disse elementene. Det blir mulighet for å lære enkel programmering av robot og bygging av konstruksjoner med enkle midler som StrawBees og papirfly med strikkmotor og blink.

Populært

Målet med Barnas ingeniørdag er å skape realfagsglede og kanskje gi barn lyst til å bli ingeniører når de blir store. NITO og vitensentrene håper at Barnas ingeniørdag vil være et lite bidrag til å nå dette målet.

– Dere kan også prøve dere i vår spennende teknologikonkurranse. Bygg båten som flyter med tyngst last og vinn flotte premier.

Barnas ingeniørdag arrangeres samme dag hele ti steder i landet fra Kristiansand i sør til Alta i nord.   

– Vi er glade for å kunne invitere mange unge ingeniørspirer her til vitensenteret. Nå har vi arrangeret Barna ingenørdag i flere år, og vi ser at dette er svært populært og trekker mange besøkende, sier Geir Endregaard, administrerende direktør på INSPIRIA science center.

Fakta: Barnas ingeniørdag

Når: Lørdag 21. oktober 2023, kl. 11.00–17.00

Sted: INSPIRIA science center, Grålum

Program:

11.00: Vitensenteret åpner
12.00: Åpningsshow
12.15–13.30: Aktivitetsverksted Brobygging/ 
                           Teknologikonkurranse LEGO-Ballongbil
13.30–14.45: Aktivitetsverksted Brobygging/ 
                           Teknologikonkurranse LEGO-Ballongbil
14.45 –15.00: Premiering
15.00–16.00: Aktivitetsverksted Brobygging
17.00: Vitensenteret stenger