Påskeprogram med Miss Tenkelig Detektivskole

INSPIRIA science center har åpent hver dag i hele påskeferien. Bli med på Miss Tenkelig sin detektivskole, lag påskepynt og besøk vår temautstilling Dypdykk.

Når?

Vi har åpent hele påskeferien (23. mars – 1. april) kl. 11:00 – 17:00!

Hva?

Besøk INSPIRIA science center i Sarpsborg i påskeferien hvis dere vil ha noe morsomt og lærerikt å finne på med hele familien! Det blir detektivskole med Miss Tenkelig, Påskeverksted og utleie av sykler i uteparken. Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra.

Programmet vårt byr på en rekke nye opplevelser og aktiviteter for barn og unge – og voksne! Inne på vitensenteret kan du oppleve vår temautstilling "Dypdykk" som tar deg med på en spennende reise under vann. Vi har forestilling om "Monstre i dypet" med kule eksperimenter, aktivitetsverksteder for hele familien, kulekino og planetariereise – i tillegg til vår faste vitensenterutstilling i 2 etg.

Program

Kl.11.00–17.00 Påskeverksted – lag din egen påskepynt, 2.etasje
Kl.11.00–17.00 Miss Tenkelig Detektivskole, 1.etasje
Kl.11.00–17.00 Programmering med Micro:bit og MakeCode Arcade i koderommet, 2. etasje
Kl.11.30 Planetariereise – "Dypdykk i universet", 2.etasje
Kl.12.00 Kulekino med visning av filmen "Ekspedisjon korallrev", 2.etasje
Kl.12.30 Forestilling – Monstre i dypet, Da Vinci-salen 1.etasje
Kl.14.00 Planetariereise – "Dypdykk i universet", 2.etasje
Kl.14.30 Forestilling – Monstre i dypet, Da Vinci-salen 1.etasje
Kl.15.00–16.00 GyroXtreme – astronautsimulator, 2.etasje
Kl.16.00 Planetariereise – "Dypdykk i universet", 2.etasje

Dypdykk – opplev en verden under vann

Utforsk havets hemmeligheter og vakre skatter i vår temautstilling Dypdykk. Her kan du dykke ned i denne spennende verdenen og lære mer om hva som gjør havet så viktig for oss mennesker, hva vi bruker det til og hva som truer det. Ta med deg familien og bli med på en spennende reise gjennom havets dyp.

På INSPIRIA kan du lage fisker og se dem svømme rundt i et stort digitalt akvarium, gå gjennom en vortex-tunnel, besøke senterets kreative aktivitetsverksteder og oppleve vår nye forestilling "Monstre i dypet" med eksperimenter  – og selvfølgelig blir det muligheter for å bygge LEGO. Les mer om utstillingen vår her >>

Miss Tenkelig detektivskole

I påskeferien tar vi frem forstørrelsesglass, mikroskop og sperrebånd! Bli med på Miss Tenkelig Detektivskole og se etter fingeravtrykk og skjulte spor, knekk koder og hemmelige beskjeder. På detektivskolen får dere lære mer om hvordan man tar fingeravtrykk, mikroskopanalyse, kodeskrift, vitneavhør og fantomtegning. Klarer dere å løse det store påskemysteriet på INSPIRIA science center?

Kreative verksteder

Lag påskepynt kl. 11.00–17.00
Kom i god påskestemning med vårt påskeverksted, og lag noe fint som du får ta med hjem.

Perling av armbånd kl. 11.00–17.00
Her kan familien kose seg sammen, og lage flotte smykker av perler i naturmaterialer – gratis.

Vindmølleverksted kl. 11.00–17.00
Lag din egen proppel til vindmøllen med gjenstander som ligger klare ved stasjonen, og se hvor mye energi den produserer på skjermen. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!

Filmvisning

Planetariereisen "Dypdykk i universet" i verdensrommet kl. 11.30, 14.00 og 16.00
Vi tar med deg med på en spektakulær planetariereise i verdensrommet! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, mens du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariumsreisen passer best for de over 5 år. Varighet ca. 15–20 min. 

Kulekino med visning av filmen "Ekspedisjon korallrev" kl. 12.00
Filmen "Expedition Reef/ Ekspedisjon Korallrev" tar deg med under havets overflate, og inn i en verden som består av spennende vrak i fjorden og vakre korallrev som er omgitt av et spektakulært biomangfold.

Forestilling – Monstre i dypet kl. 12.30 og 14.30
Bli med på en reise ned i dypet der eksperimenter og læring går hånd i hånd, og bli bedre kjent med de mystiske monstrene som lever der. Vi skal reise fra havoverflaten til de mørke og ukjente havdypene. Showet passer best for de over 3 år.

Uteparken

I uteparken til INSPIRIA er det noe å finne på for alle og enhver! Fra april til 9. oktober (avhengig av værforhold), kan alle med billett låne sykkelutstyr gratis i vitensenterets ordinære åpningstid i helger og skoleferier. I tillegg har vi en rekke aktiviteter som er åpent døgnet rundt:

  • 120 meter lang «Pump Track»-bane for BMX, skateboard, sparkesykkel og vanlig sykkel.
  • 360 meter lang sykkelbane for trafikkopplæring med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og gangfelt.
  • 100 meter lang sykkelløype for de aller minste, egnet for trehjulssykkel og løpesykkel.
  • 500 meter lang elsykkelbane med svingkurver og bakke, hvor kan du teste elsykler til utlån hos INSPIRIA.

GyroXtreme – kun kl. 13.00–14.00

Lyst til å bli astronaut? Denne galskapen av en dings skal simulere din ferd opp mot stratosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). GyroXtreme er en astronautsimulator som gjenspeiler astronauttreningen på de første Apollo-programmene og der gjestene får kjenne på hvilke voldsomme g-krefter som kan finne sted i en rakettoppskytning, samtidig som de får en koordinasjonsoppgave i form av en barneleke som straks blir vanskeligere når verden snus i alle retninger og med høy fart. Høydekrav er 140 cm.

Overnatting på Quality Hotel

Quality Hotel Sarpsborg er vår gode nabo her på Grålum. Hotellet tilbyr gode overnattingsfasiliteter, og er et av Norges største familiehotell med både Badeland og Superland.

Les mer her! >>
Lolloandberniequality Skilt Ute