Barnas sykleglededag

Denne lørdagen blir det sykleglede for liten og stor på INSPIRIA!

Når?

Lørdag 28. mai 2022, kl. 11.00-17.00.

Hva?

Digger du sykkel? Da må du komme til INSPIRIA science center denne dagen. Det blir syklegledeløp og ferdighetsløype og sykkeltriks med Eirik Ulltang – også kan du lage din egen sykkelsmoothie!

Ta med din egen sykkel eller lån av oss
Vi låner ut sykkelbil, sparkesykkel, fatbike, enhjuling, løpesykkel, trehjulssykkel, BMX og tohjulinger i alle størrelser.

Program?

Sykleglede for alle

  • Barnas Syklegledeløp
  • Sykkelsmoothie: Lag din egen smoothie med tråkraft
  • Sykkeltriks med Joachim Skjævestad
  • Ferdighetsløype med sykkel

Show, utstilling og kulekino

  • Science Show: Kl. 12.00, 14.00 og 16.00
  • Dinosauria 2.0: Kl. 11.00-17.00
  • En reise i planetariet: Kl. 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30 og 16.30

Utendørs i aktivitetsparken (kl. 11.00-17.00)

  • Utlån av sykkelutstyr i uteparken
  • Testing av elsykkel i uteparken
  • Åpen kiosk

Aktiviteter

Barnas Syklegledeløp
Vi inviterer barn i alle aldre til å delta på vårt barnesykkelrenn. Barna får utdelt sitt eget startnummer før de sykler løypen vi har lagt opp. 

Ferdighetsløype
Både barn og voksne kan prøve seg i ulike hindre som vippeplanke, bølgen eller hoppet. Her kan man lære grunnleggende ferdigheter som balanse, bremsing og hvordan man tilpasser fart. I tillegg er den veldig moro å gjennomføre!

Sykkelsmoothie
Bruk tråkraft for å lage deg en sunn og deilig sykkelsmoothie.

Sykkeltriks med Joachim Skjævestad
For å spre litt ekstra sykleglede har biketrial-utøver Joachim Skjævestad takket ja til å jobbe som sykkelvert for oss denne dagen! Han vil blant annet vise fram kule sykkeltriks og sykle med barna i parken. Joachim er en profesjonell utøver innen sykkelsporten biketrial, som blir regnet for å være en av de mest tekniske sykkelgrenene som finnes. Karakteristisk for biketrial er det å hoppe og balansere på bakhjulet.

Science Show 
En av INSPIRIAs egne show-verter tar dere med inn i naturfagets verden og viser storslåtte eksperimenter med flammer, farger, røyk, og smell, som dere kan... og IKKE kan gjøre hjemme! Showet er selvsagt trygt for alle og enhver, passer for hele familien og varer i ca. 20-25 min.

Visninger i planetariet
Bli med på en reise i verdensrommet i vårt flott planetarium. Her vil en vert vise dere planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer. En omvisning i verdensrommet  du aldri har sett maken til! Vi reiser ut fra jorden og inn i det uendelige og mystiske universet, i en reise som passer for de over 3 år og som varer i ca. 15-20 min.

Sykkelbil
Ferdighetsløype
Sykkelsmoothie