Sykkelfest

Foto: Gaute Ulltang

Sykkelfest i Kulåsparken

Lørdag 11. juni, kl. 11-16, er du invitert til sykkelfest i Sarpsborg! Festen arrangeres av Bypakke Nedre Glomma og INSPIRIA. Dagen er fullspekket av aktiviteter – og alle er GRATIS!

Sykkelmoro for hele familien

Ferdighetsløype
Både barn og voksne kan prøve seg i ulike hindre som vippeplanke, bølgen eller hoppet. Her kan man lære grunnleggende ferdigheter som balanse, bremsing og hvordan man tilpasser fart. Målet med løypen er å ta i bruk ulike ferdigheter for å håndtere sykkelen og skape mestringsfølelse, som gjør at man ferdes tryggere i trafikken. Premie til alle som deltar (Amfiet bak scenen).

Barnesykkelritt
Morsomt sykkelritt for barna! Alle får utdelt sitt eget startnummer som festes på ryggen før de sykler en løype rundt paviljongen (ca. 200 meter). Premie til alle som deltar (ved paviljongen).

Spinning med Sports Club Sarpsborg
Har du prøvd spinning før? Sports Club Sarpsborg har tatt med seg 15 spinningsykler og gjennomfører en treningsøkt – alle er velkommen til å delta kl. 12.10 og kl. 13.45 (foran scenen ved Amfiet).

Sykkeltaxi
Hopp ombord i vår sykkeltaxi for en fin og avslappende rundtur i Kulåsparken. Sykkeltaxien kjører hele dagen (hele parken).

Sykkelshow med Eirik Ulltang og co

Få med deg spektakulære triks og stunts i verdensklasse med Eirik Ulltang og Joachim Skjævestad - kl. 12.30 og kl. 15.30! 

Mellom showene holder de kurs slik at du også kan prøve biketrial med hjelp fra de to proffe utøverne.

Biketrial er en sykkelgren der målet er å sykle opp, over, mellom og ned fra ulike hinder. Hindrene kan være omtrent alt fra en murkant i byen til en steinrøys i skogen. Eirik Ulltang er landslagsutøver og Norgesmester i denne unge idrettsgrenen.

Gøy for de yngste

Brannbamsen Bjørnis
Brannbamsen Bjørnis kommer på besøk! Kl. 11.30-12.00 og kl. 13.15-13.45 kan barna kan møte, få ta bilde og danse sammen med Bjørnis. Bjørnis vil også ha fokus på ladevett denne dagen, med tanke på lading av elsykler og elsparkesykler. Vi må lade forsvarlig og riktig, sier Bjørnis.

Øistein Tegneutfordring «Sykle for en bedre verden»
Tegnekonkurranse: I teltet ved paviljongen kl. 11.00-13.00. Vinner trekkes i showet som Øistein holder kl. 14.00 og premien er en barnesykkel (ved Paviljongen)!

Gratis sykkelsjekk

INSPIRIAs egen sykkelekspert, Lars, hjelper med sykkelen din. Han sjekker bremser, gir, luft i dekk, slanger, justeringer og smører kjeder, osv. Dette er vedlikehold som forlenger levetiden til sykkelen din – og for miljøet at vi tar vare på det vi har framfor å kjøpe nytt (ved ferdighetsløypen ved amfiet bak scenen).

Forfriskninger

Sykkelsmoothie
Sykle din egen smoothie ved hjelp av muskelkraft og din egen energi. Bruk energi for å produsere ny, næringsrik energikilde, nemlig INSPIRIAs sunne og gode «Sykkelsmoothien» (I Paviljongen, hele dagen).

Matservering, grilling og is
Blir du sulten kan du stikke innom Magne Rekstad fra Vekst Spiseri og Fredriksten Kro som sammen med elever fra Trosterudberget VGS lager en deilig og sommerlig meny. I tillegg kommer Tommis med nydelig, hjemmelaget is du kan kjøpe.

Sykkelglede

Trysil Bike Arena – Destinasjon Trysil
Norges kuleste sykkelarena informerer om sin sykkeldestinasjon og stiller med en eksklusiv premie som DU kan vinne! Weekend og Sykkelhelg i Trysil Bike Arena: Overnatting på hotell, inkl. frokost for hele familien, fredag-søndag (ved paviljongen).

Test elsykkel eller elsparkesykkel fra NStore
Du vil få god innføring i hvordan en elsykkel og sparkesykkel fungerer. Kanskje du får oppleve det berømte elsykkelgliset? Test forskjellige typer og finn ut hvilken som passer deg best. Her kan du få gode avtaler og reduserte priser ved kjøp av sykler (hele dagen).

HjemJobbHjem (HJH)
Stand med informasjon og til verving av nye medlemsbedrifter. Bli en HJH-bedrift, ta ansvar og få mange goder. Goder som vil gavne både deg, dine medmennesker og miljøet (ved paviljongen).

Team Rynkebye 
Team Rynkebye trening til Sykkeltur til Paris og til inntekt for Barnekreftforeningen. Denne dagen ender treningsøkten i Kulåsparken. Når de kommer syklende gjennom parken er alle barna invitert til å sykle, løpe eller gå i en lang hale etter de gulkledde gjennom parken og ned til sceneområdet. Rundt kl. 14.30 kan du få med deg et kort intervju om den kommende sykkelturen til Paris med Sigurd Sollien (på scenen, Amfiet). 

Elsykkelutleie
Øistein

Bli underholdt

Øistein Blyant show
Sykkelinspirert tegneshow med Øistein Blyant kl. 14.00 (på scenen, Amfiet).

Villekulla Barne- og Ungdomsteater
«En sykkeltur» Med egenskreven minimusikal «En sykkeltur» ca. 15 min. Regi og koreografi Frida Hansen fra Villekulla og Thor Erling. Stykket inkluderer vår egen sykkelsang «En Sykkeltur» og som skal få med alle besøkende på en inspirerende bevegelsesdans kl. 13.00 og 15.00 (på scenen, Amfiet).

Tuva fra «The Voice»
Synger og fremfører noen hits fra sine opptredener på «The Voice» kl. 12.00 og ca. kl. 14.45.

Selvfølgelig blir det musikk på sykkelfesten!
DJ Øivind Strøm lager liv og stemning fra scenen (på scenen, Amfiet).