Sommerlab 2022

Sommerlab

Gi barna en lærerik og morsom sommeropplevelse! Sommerlab viser at naturvitenskap kan være skikkelig gøy.

Når?

I sommerferien 2022! 

Hva?

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr, bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver og ha fysisk aktivitet ute hver dag. 

Hvordan er en uke på Sommerlab?

Hva tenker du på når du hører ordet naturvitenskap? Kanskje tenker du på tykke bøker uten bilder eller gale professorer med krøllete hår? På Sommerlab ønsker vi å vise at naturvitenskap kan være skikkelig gøy gjennom eksperimenter og morsomme oppgaver.

Vi skal selvfølgelig lære teori, men vi tester teorien ut i praksis når vi bygger maskiner, knekker koder og har fysisk aktivitet. Alle barn kan føle mestring og ha det gøy på Sommerlab.

Nytt kurs - vår magiske planet

I år fokuserer innholdet på miljø, bærekraft og teknologi. På kurset skal barna lære om de viktigste faktorene for liv på jorda. Hver kursdag har et overordnet tema som for eksempel magnetisme eller vann. I løpet av dagen gjør vi mange morsomme eksperimenter og aktiviteter som forklarer og viser hvordan dette henger sammen med liv.

Barna skal forske på elektromagnetisme, kjemiske reaksjoner og fornybar energi. Vi skal bygge solkokere, utforske temperaturer og lete etter liv i en mystisk jordprøve.

Forskning
Vår magiske planet

Hvorfor sende barna på sommerskole?

Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag.

På årets Sommerlab ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer.

Påmelding og pris

Alle deltakere får t-skjorte, forskerutstyr og kurshefte.  I tillegg får alle en familiebillett til INSPIRIA science center i Sarpsborg (2 voksne + 2 barn).

Fredrikstad

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!

Halden

Årets Sommerlab er støttet av Sparebank1 stiftelsen Halden og Sparebank 1 Østfold Akershus. Velkommen!

Moss

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!

Sarpsborg

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus, Sparebank1stiftelsen Halden og SpareBank 1 Østfold Akershus. Velkommen!

Råde

Årets Sommerlab er støttet av NITO Østfold. Velkommen!

Askim

Årets Sommerlab er støttet av SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus. Velkommen!