Skaperfestivalen 2022

Et herlig sammensurium av skaperglede, design, hjemmemekk', kreativitet og innovasjon – i Halden, Moss og Sarpsborg!
Meld deg på

Har du lyst til å vise frem noe du har laget? Det kan være alt fra perlearmbånd og nips til roboter og 3D-moduler – hva som helst!

Når?

Sarpsborg Skaperfestival – 21.-23. april
Halden Skaperfestival – 28.-30. april
Moss Skaperfestival – august/september (dato kommer)

Torsdag og fredag kl 09.00-13.00 (skolebesøk)
Lørdag kl 11.00-15.00 (åpen for alle)

Hva?

En skaperfestival er en festival der alle – oppfinnere, kunstnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere – (også barn og unge) kan vise fram hva de har laget.

Er du glad i å fikse, skape eller leke kreativt? Vi fyller Storbyen i Sarpsborg (21.-23. april) og Skofabrikken i Halden (28.-30. april) med spennende utstillere og ulike aktiviteter for barn og unge. (Et tilsvarende arrangement er under planlegging i Moss på sensommeren). Som utstiller får du en unik mulighet til å vise fram deg selv og din oppfinnelse, eller det du skaper, samt treffe andre skapere, utveksle ideer og tips – og ikke minst være en inspirasjonskilde for andre. 

Som besøkende på Skaperfestivalen 2022 kan du utforske alt det spennende som utstillerne har laget og vist frem. Her settes kreativiteten i sving og tankene i høygir. Kanskje du plutselig hører ditt eget «Eureka!» ljome dypt inni amygdalaen?

Nå er programmet klart! 👇

Program

Lurer du på hva som venter deg hvis du stikker innom Skaperfestivalene i Sarpsborg (Storbyen kjøpesenter) og Halden (Skofabrikken)?

Mange utstillinger og aktiviteter er like begge steder, men for eksempel kommer Captain Credible (med micro:bit-orkester) kun til Sarpsborg. Frida Tørring (hun har laget sin egen romdrakt!) og Forsker-Fredric (med Bit:Bot-race – robotbiler) kommer derimot til begge byer. Det samme gjør blant andre den kreative bokbinderen Per Jonas Lindström. Dette blir moro!

Og er du nysgjerrig på hvordan du kan lage dine egne kostymer og «props», må du ikke gå glipp av den fantastisk spennende introduksjonen til Cosplay som Liana og Marion Christine har planlagt på begge Skaperfestivalene. Å kle seg ut går aldri av moten! 

Ikke minst blir det en rekke forskjellige aktiviteter og verksteder:

  • 3D-printing – påmelding i forkant enkelte dager:  Booking Halden
  • Vinylkutting påmelding i forkant enkelte dager:  Booking Halden
  • E-tekstil – påmelding i forkant enkelte dager:  Booking Halden
  • Bokbinding påmelding i forkant enkelte dager: Booking Halden
  • Lodde din egen diskokule
  • Papirfly
  • Kumihimo
  • Barneverksted

... se fullstendig program for mer informasjon:

SKAPERFESTIVALEN I HALDEN »

Vi ses de to siste helgene i april i Sarpsborg og Halden!