GRATIS for alle barn i høstferien!

I år kommer alle barn (0-16 år) inn GRATIS på INSPIRIA i høstferien – Equinor sponser billettene. Du kan oppleve en stor LEGO-utstilling, svære dinosaurer, kule eksperimenter, en spennende reise i verdensrommet og mye mer!

I tillegg til temautstillingen Dinosauria 2.0 blir det Science Show, LEGO-aktivitet med Framtidens plattform, en reise i verdensrommet i vår kulekino, mikroverden på lab'en, LEGO-utstilling og mye mer. Den faste vitensenterutstillingen i 2. etg. byr på #moromedmening for liten og stor. Glem ikke å stikke innom Logia, butikken med alt det rare og morsomme i, som nå også har fått sin egen gårdsbutikk. Nyt en matbit eller en kopp kaffe på INSPIRIA science café. 

Bygget

Når?

I høstferien (uke 40):

 • Lørdag 1. – søndag 9. oktober, kl. 11–17

Hva skjer hos oss?

Besøk vitensenteret i Sarpsborg hvis du vil ha noe gøy å finne på med hele familien! Kule aktiviteter og morsomme opplevelser for både store og små. Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra. Takket være Equinor kan vi tilby gratis inngang til alle barn (0-16 år) i høstferien!

Det er ladepark for elbiler/ladbare biler utenfor, samt betalt parkering (EasyPark, maks 60,-/døgn).

Program

Aktiviteter inne:

 • Kulekino: kl. 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30
 • Science Show: kl. 12.00, 14.00, 16.00
 • Guidet tur i dinosaurutstillingen: kl. 12.00, 13.00, 14.00, 15.00
 • Utforsk mikroverden: kl. 14.00-17.00
 • Lag ditt eget handlenett: kl. 11.00-14.00
 • Ny LEGO-aktivitet: Framtidens plattform: 11.00-17.00
 • Gyro Xtreme: kl. 16.00-17.00

Aktiviteter ute:

 • Sykkelutlån: kl. 11.00-17.00
 • EL-sykkelutlån: kl. 11.00-17.00
 • Elbil for de yngste (maks 36 kg): kl. 11.00–17.00
 • Bungee-trampoline: kl. 11.00-15.00
Lego

Aktiviteter - inne på vitensenteret

NY aktivitet – Framtidens plattform
Hva skal alle olje- og gassplattformene brukes til i framtiden? Hvordan kan plattformene løse framtidens utfordringer? I samarbeid med Equinor Morgendagens helter inviteres barn og unge til å bruke sin fantasi til å komme opp med gode ideer. Kan plattformene bli til skoler eller hva med drivhus til havs? Bygg din plattform-idé i LEGO i perioden 01.10 – 13.11 på INSPIRIA.

Kulekino (visning i planetariet)
Bli med på en spektakulær reise i verdensrommet ! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, mens du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariumsreisen passer for de over 3 år. Varighet ca. 15-20 min.

Guidet tur blant dinosaurene:
Den populære dinosaurutstillingen til INSPIRIA består av 20 dinosaurer i full størrelse, som beveger på hode og hale, og brøler som ... ja ... dinosaurer!

Dette blir den aller siste høsten du kan møte disse utrolige skapningene (ferden går videre ut av Norge 19. desember), og dette markerer vi med noe nytt og spennende: INSPIRIAs aktivitetsverter tar deg med på en guidet tur hvor du kan lære enda mer – og kanskje få et par overraskelser på veien?

Varighet ca. 15-20 min. Les mer om dinosaurutstillingen »

Science Show
Bli med på en reise tilbake til dinosaurenes tidsalder her på kloden i et skreddersydd Science Show, der eksperimenter og dinosaurer går hånd i hånd. Her får du høre mer om dinosaurene, du får se spektakulære eksperimenter og kanskje til og med prøve noen av naturfagstriksene du ikke får prøve hjemme! Showet passer best for de over 3 år.

Utforsk mikroverden
Visste du at det finnes en hel verden vi ikke klarer å se med det blotte øyet? Mikroverden er et sted der alt det vi vanligvis ser på som alminnelige og hverdagslige ting, plutselig viser seg fra sin beste og kuleste side. Klarer du å kjenne igjen hva de mystiske gjenstandene er? Kanskje ser du ting rundt deg og på deg på en helt annen måte med våre digitale håndmikroskoper! Aktiviteten passer for alle.

MakerSpace: Kreativt verksted
Ta turen opp til vårt MakerSpace og lag til helt eget INSPIRIA-handlenett! Plastposer og engangsemballasje må vi sammen bruke mindre av og hva er vel bedre enn et helt eget handlenett du får pynte med farger, mønstre og til og med lysende dioder, som du selvsagt får ha med hjem? Aktiviteten passer best for de over 6 år og gjerne sammen med foreldre.

Science show

GyroXtreme – kun kl. 16.00-17.00
Lyst til å bli astronaut? Denne galskapen av en dings skal simulere din ferd opp mot statosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). Det er litt som å sitte i en mini-berg-og-dalbane som på uforklarlig vis ruller rundt og rundt i alle retninger. Det er i seg selv en test for brekningssenteret som sitter i hjernens fjerde ventrikkel ...

I tillegg skal du forsøke å plassere figurene til det som ligner en 2-årings puttekasse på riktig sted. GyroXtreme er – som navnet tilsier – noe «ekstremt», men vi anbefaler at du ikke tar denne bare for å tøffe deg. 

Høyde min. 140-200cm.

Tesla

Aktiviteter – ute i aktivitetsparken

Lån sykkel eller prøv elsykkel
Sykkelparken utenfor kan skilte med mer enn bare skilt (til trafikkopplæring); Her er det en rå Pump Track, og flere fine løyper som passer for barn som skal lære seg å sykle. Enkelte av syklene til utlån har til og med støttehjul. Er du nysgjerrig på hvordan en elsykkel er å sykle på? Prøv, da vel! På INSPIRIA er det en 500 m. lang testbane på baksiden av bygget, ut mot E6, hvor det er plass til å tråkke på litt. Lån av sykler er inkludert i inngangsbilletten.

Bungee-trampoline
INSPIRIAs svært populære Bungee-trampolinen endelig er tilbake! Her kan du ta trampolinehopping til nye høyder, trygt fastspent til en hoppestrikk. Ved stor pågang, vil hoppetiden være begrenset til 5 minutter per person.

Tesla Radio Flyers
Nå kan de yngste barna få prøve seg som elbil-sjåfør i en kjekk, liten Tesla Model S! Bilen kan kjøres i sykkelparken – husk å stoppe for syklister og rødt lys. Den kommer med kjørelys som barna kan slå av og på selv. Passer best for barn i alderen 3–8 år (inntil 36 kg). For at alle skal få prøve er det maks lånetid på 20 minutter per person. Merk: I motsetning til vanlige elbiler kan denne modellen kun kjøres i godt vær.