Moro for hele familien!

Legg planer for en superbra dag på INSPIRIA science center – hvor smil og forundring er inkludert i inngangsbilletten.

Helgeprogrammet til INSPIRIA byr på en rekke morsomme opplevelser og aktiviteter for barn og unge – og voksne! Blant annet er Bungee-trampolinen og Gyro Extreme tilbake. Nå kan du også bli med på en guidet tur i dinosaurutstillingen, prøve deg som paleontolog på lab-en, lage insektshotell, kule'n i kulekinoen og se et nytt og spektakulært Science Show.

Når?

 • Hver lørdag og søndag, kl. 11–17

Hva skjer hos oss?

Besøk vitensenteret i Sarpsborg hvis du vil ha noe gøy å finne på med hele familien! Aktiviteter og opplevelser inne og ute, og et nytt program som byr på mye ekstra. Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra.

Det er ladepark for elbiler/ladbare biler utenfor, samt betalt parkering (EasyPark, maks 60,-/døgn).

Utepark

Program

Aktiviteter inne:

 • Lag ditt eget insektshotell: kl. 11.00–14.00
 • Koderom: kl. 11.00–15.30
 • Kulekino: kl. 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30
 • Guidet tur i dinosaurutstillingen: kl. 12.00, 13.00, 14.00, 15.00
 • Science Show: kl. 12.00, 14.00, 16.00
 • Dino-lab: kl. 14.00–17.00
 • GyroXtreme: kl. 16.00–17.00

Aktiviteter ute:

 • Sykkelutlån: kl. 11.00–17.00
 • EL-sykkelutlån: kl. 11.00–17.00
 • Bungee-trampoline: kl. 11.00–15.00

Aktiviteter – inne på vitensenteret

Guidet tur blant dinosaurene:
Den populære dinosaurutstillingen til INSPIRIA består av 20 dinosaurer i full størrelse, som beveger på hode og hale, og brøler som ... ja ... dinosaurer!

Dette blir den aller siste høsten du kan møte disse utrolige skapningene (siste dag dinosaurene tar imot gjester er søndag 18. desember), og dette markerer vi med noe nytt og spennende: INSPIRIAs aktivitetsverter tar deg med på en guidet tur hvor du kan lære enda mer – og kanskje få et par overraskelser på veien?

Varighet ca. 15-20 min. Les mer om dinosaurutstillingen »

Science Show

Science Show om værfenomener
Å snakke om været har aldri vært mer spennende! I sommerutgaven av INSPIRIAs Science Show får du vite mer om fysikken og kreftene bak flere av værfenomenene du kan observere i naturen. Smell, røyk, damp, splæsj og kanskje et lite kaboom er blant ingrediensene i dette showet! Varighet ca. 20-25 min.

Kulekino (visning i planetariet)
Bli med på en spektakulær reise i verdensrommet ! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, men du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariereisen passer for de over 3 år. Varighet ca. 15-20 min.

Lag ditt eget insektshotell
Vil du gi bier, fluer andre insekter en hjelpende hånd i sommer? Bygg et insektshotell! Ved å sette ut et insektshotell får bier og andre pollinerende insekter et trygt sted å bo, samtidig som du øker du det biologiske mangfoldet i nabolaget ditt. Det får ting ting til å vokse og gro.

Dino-lab – utforsking med mikroskop
Tenk deg følelsen av å oppdage eller utforske noe som kan spores tilbake millioner av år. Et fossil som forteller en historie. Det er det som får blodet til å bruse og nakkehårene til å strutte for alle som kaller seg paleontolog. I sommer kan du selv få være med å gjøre undersøkelser, og kanskje få en liten smakebit på livet som dinosaur-forsker!

Ses på på koderommet!
Koding – eller programmering – åpner døren til en uendelig stor og digital verden. Her er mulighetene uendelig mange ganger større enn begrensningene – så lenge du kan koden. I Equinor Koderom blir det både BlueBot- og LEGO-programmering i sommer. Enkle og ufarlige innganger til noe spennende og etter hvert mer avansert.

GyroXtreme – kun kl. 16.00-17.00
Lyst til å bli astronaut? Denne galskapen av en dings skal simulere din ferd opp mot statosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). Det er litt som å sitte i en mini-berg-og-dalbane som på uforklarlig vis ruller rundt og rundt i alle retninger. Det er i seg selv en test for brekningssenteret som sitter i hjernens fjerde ventrikkel ...

I tillegg skal du forsøke å plassere figurene til det som ligner en 2-årings puttekasse på riktig sted. GyroXtreme er – som navnet tilsier – noe «ekstremt», men vi anbefaler at du ikke tar denne bare for å tøffe deg. 

Høyde min. 140-200cm.

Aktiviteter – ute i aktivitetsparken

Lån sykkel eller prøv elsykkel
Sykkelparken utenfor kan skilte med mer enn bare skilt (til trafikkopplæring); Her er det en rå Pump Track, og flere fine løyper som passer for barn som skal lære seg å sykle. Enkelte av syklene til utlån har til og med støttehjul. Er du nysgjerrig på hvordan en elsykkel er å sykle på? Prøv, da vel! På INSPIRIA er det en 500 m. lang testbane på baksiden av bygget, ut mot E6, hvor det er plass til å tråkke på litt. Lån av sykler er inkludert i inngangsbilletten.

Bungee-trampoline
INSPIRIAs svært populære Bungee-trampolinen endelig er tilbake! Her kan du ta trampolinehopping til nye høyder (sic.), trygt fastspent til en hoppestrikk. Ved stor pågang, vil hoppetiden være begrenset til 5 minutter per person.

DO YOU SPEAK ENGLISH?

Click here for more information »