Dypdykk – helgeprogram

Bli med på Dypdykk – en utstilling som gir deg en unik mulighet til å utforske havets verden og lære om hva vi kan gjøre for å bevare det for fremtiden.

I tillegg til temautstillingen Dypdykk kan dere se vårt nye Science Show "Monstre i dypet" som tar dere med på en reise under vann, bygge wall-art i LEGO, delta på kreative verksteder hvor dere kan bidra til å hjelpe livet i havet på en morsom måte, bli med på en reise en reise under vann eller blant planetene i vårt planetariet og mye mer. Dypdykk har en mengde interaktive installasjoner som skal fenge, forundre og bidra til læring. Den faste vitensenterutstillingen i 2. etg. byr på #moromedmening for liten og stor. Glem ikke å stikke innom Logia-butikken, hvor vi har morsomme og spennende varer, og vår egen gårdsbutikk. Nyt en matbit eller en kopp kaffe på INSPIRIA science café.

Når?

Hver lørdag og søndag kl 11:00 – 17:00.

Hva skjer hos oss?

21 januar åpnet vår interaktive og engasjerende utstilling Dypdykk, som tar dere med på en spennende reise gjennom havets dyp. Les mer om konseptet her.

Besøk INSPIRIA science center i Sarpsborg hvis dere vil ha noe morsomt og lærerikt  å finne på med hele familien! Aktiviteter og opplevelser inne, med et nytt program som byr på mye ekstra. Billetter kan forhåndsbestilles eller kjøpes i døra.

INSPIRIA har også Nord-Europas største ladepark med til sammen 75 ladeplasser! Hos oss kan du parkere og eventuelt lade ved hjelp av EasyPark-appen (maks. 60,-/døgn).

Fast helgeprogram

Aktiviteter inne på vitensenteret:

 • Velkomsthilsen fra brygga 11:15, 13:00 og 15:00 (1. etg.)
 • LEGO-bygging 11:00-17:00 (1. etg.)
 • Planetariet/Kulekino (To ulike visninger): kl. 11.30, 12.30, 14.30, 15.30
 • Forestilling – Monstre i dypet: kl. 12.00, 14.00, 16.00 (Da Vinci-salen i 1. etg.)
 • Kreative verksteder:
  • Dekorer ditt eget handlenett kl. 11.00–17.00 (Volt i 2.etg.)
  • Skriv "flaskepost" om hvordan vi kan redde livet i havet kl. 11.00–17.00 (Bak LOGIA-butikken)
  • Perle bærekraftige armbånd av glassperler kl. 11.00–17.00 (Bak LOGIA-butikken)
 • Ta egne bilder i fotostudioet vårt kl. 11.00–17.00 (1. etg.)

 

Fast helgeprogram

Aktiviteter ute:

 • Utlån av elbiler til mindre barn
 • Bungee-trampoline
 • Lån og utleie av sykkel eller elsykkel til bruk på området. Vi har sykler med og uten støttehjul, og egen løype som passer for barn som skal lære seg å sykle.
 • Sykle på Pump Track-bane
 • Prøv vår 500 meter lange testbane på baksiden av bygget, ut mot E6, hvor det er plass til å tråkke på litt.

Informasjon om utlån og leie av utstyr i uteparken finner du her. Hvis du ønsker å besøke uteparken, uten å ha billett til senteret kan du likevel leie sykler, sparkesykler og annet utstyr. Prislisten finner du her.

To jenter lager handlenett på INSPIRIA

Kreative verksteder

Dekorer handlenett med vinyltrykk eller tekstiltusj kl. 11.00–17.00
Dekorer ditt eget handlenett med vinyltrykk eller tekstiltusjer (1 stk per person). Plastposer og engangsemballasje må vi bruke mindre av, og hva er vel bedre enn et helt eget handlenett du får pynte med farger og mønstre – og ta med hjem gratis? Aktiviteten passer best for de over 6 år og gjerne sammen med foresatte.

Perling av armbånd kl. 11.00–17.00
Her kan familien kose seg sammen, og lage flotte smykker av perler i naturmaterialer – gratis.

Vindmølleverksted – kl. 11.00–17.00
Lag din egen proppel  til vindmøllen med gjenstander som ligger klare ved stasjonen, og se hvor mye energi den produserer på skjermen. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!

Flaskepost kl. 11.00–17.00
Lag en "flaskepost" med din oppfordring til hvordan vi i Norge kan bidra med å redde livet i havet – og heng den opp på vår flaskepost-vegg.

Ta egne bilder i vårt fotostudio kl. 11.00–17.00
Smil! I selfie-studioet vårt kan du ta egne bilder "under vann".

Bygg LEGO med undervannstema kl. 11.00–17.00
Barn og unge inviteres til å bygge LEGO med undervannstema! Vi har både LEGO DOTS og vanlig LEGO – her er det bare fantasien som setter grenser!

Forestilling – Monstre i dypet kl. 12.00, 14.00, 16.00
Bli med på en reise ned i dypet der eksperimenter og læring går hånd i hånd, og bli bedre kjent med de mystiske monstrene som lever der. Vi skal reise fra havoverflaten til de mørke og ukjente havdypene. Showet passer best for de over 3 år.

GyroXtreme – kun kl. 13.00–14.00
Lyst til å bli astronaut? Denne galskapen av en dings skal simulere din ferd opp mot stratosfæren (eller kanskje heller ned igjen fra termosfæren?). GyroXtreme er en astronautsimulator som gjenspeiler astronauttreningen på de første Apollo-programmene og der gjestene får kjenne på hvilke voldsomme g-krefter som kan finne sted i en rakettoppskytning, samtidig som de får en koordinasjonsoppgave i form av en barneleke som straks blir vanskeligere når verden snus i alle retninger og med høy fart. Høydekrav 140 cm.

Planetariereisen "Jakten på vannet" i verdensrommet kl. 11.30, 14.30 og 16.30.

Vi tar med deg med på en spektakulær planetariereise i verdensrommet! En aktivitetsvert forteller om planeter, stjerner, solsystemet, stjernehimmelen, galakser og mye mye mer, mens du sitter ned i kinostolen og kikker opp. Planetariumsreisen passer best for de over 5 år. Varighet ca. 15–20 min. 

Kulekino med visning av filmen "Ekspedisjon korallrev" kl. 12.30 og 15.30.

Filmen "Expedition Reef/ Ekspedisjon Korallrev" tar deg med under havets overflate, og inn i en verden som består av spennende vrak i fjorden og vakre korallrev som er omgitt av et spektakulært biomangfold.

I uteparken

I uteparken kan dere leie sykler og elsykler (kr. 50,-). Barna kan prøvekjøre elektriske småbiler (gratis) og hoppe i bungee på trampolinen (kr. 50,-). Billetter kjøpes i resepsjonen. Uteparken er GRATIS for de med inngangsbillett til INSPIRIA. OBS: Værforbehold.