En magisk jul

En magisk jul på INSPIRIA

Klarer du og INSPIRIA-nissen å finne opp julens magi på nytt? Hver helg frem til julaften kan du lære deg å trylle på vitensenteret!
AVLYST! 
Av hensyn til retningslinjene til nasjonale, regionale og lokale myndigheter, må vitensenteret holdes stengt, og vi må dessverre avlyse siste helg med MAGISK jul på INSPIRIA. Har du allerede kjøpt billetter, vil du få pengene refundert. Kontakt booking@inspiria.no hvis du har spørsmål.

Når?

De tre siste helgene før jul, kl. 11.00-17.00:

 • 4.- og 5. desember
 • 11.- og 12 desember
 • 18.- og 19. desember

Hva?

Bli med når vi skal fortelle vårt eget lille juleeventyr her på vitensenteret. På det nye, ekstravagante trylleverkstedet skal du og INSPIRIA-nissen forsøke å finne opp julens magi på nytt, og deretter drysse glitrende julestemning over hele nabolaget. Hver helg får du muligheten til å lære deg et nytt trylletriks! I tillegg blir det pepperkakepynting, julerebus og juleverksteder – i tillegg til temautstillingen Dinosauria 2.0 og andre faste aktiviteter.

Program

Show og visninger:

 • Trylleverksted: Lær å trylle!
 • Science show, kl. 11.00, 13.30 og 16.00
 • Visning i planetariet: «Vi reiser til julestjernen».
  Pulje 1 kl. 10:30 og 11:30
  Pulje 2 kl. 13:00 og 14:30
  Pulje 3 kl. 15:30 og 16:30

Hele dagen, kl. 11.00-17.00:

 • Pepperkakepynting
 • «Teknologisk juleverksted»
 • Juleverksted
 • Julerebus

Aktiviteter

Trylleverksted: Lær å trylle!
Hver helg frem til julaften får du muligheten til å lære deg nye trylletriks når du besøker INSPIRIA science center. Våre aktivitetsverter har trent på «openers» (åpningstriks), «tweeners» (mellomtriks) og «closers» (avslutningstriks) – som det heter på fagspråket – og vil lære dem videre til de som besøker oss i adventstiden. Det kommer til å bli en MAGISK jul! På trylleverkstedet kan du lære deg noen kule trylletriks som du kan bruke til å fortrylle dine egne familiemedlemmer og venner i jula!

Science Show
Her blir det kule eksperimenter for hele familien!

Visning i planetariet: «Vi reiser til julestjernen»
Bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet, til himmellegemet vi kjenner som «julestjernen» ... Sitt ned, len deg tilbake og nyt en behagelig og fascinerende reise i vårt univers.

«Teknologisk juleverksted»
Prøv deg på BlueBot – verdens enkleste robot som du kan programmere til å gjøre morsomme ting. Denne dagen får du teste vår space-bane og sende roboten på en reise i verdensrommet! Klarer du å få den til å gå til Mars, eller kanskje også helt til Neptun? På dette verkstedet kan du også lage julepynt som du kan ta med hjem.

Juleverksted
Tryll fram den vakreste julepynten og julekortene ved hjelp av papir, saks og lim. Pynt pepperkaker som du kan ta med hjem.

Julerebus
Klarer du å løse vår nye rebusløype? Nå med både dinosaur- og juletema!